Leiden op losse schroeven

Een column in uw Witte Weekblad? Dat ontbrak er nog maar aan… Inderdaad, tot dusver wel. Maar nu de winterschilder de layout van uw favoriete huis-aan-huisblad eens stevig onder handen heeft genomen, was het volgens de redactie ook tijd voor een nieuw en fris geluid. En daarbij dachten ze gelijk aan mij, zo werd me bibberend verzekerd.

Alles heb ik er de afgelopen maanden aan gedaan om mezelf bij de makers van het Witte Weekblad in de kijker te spelen. Ik heb de deur van de redactieruimte gebarricadeerd, dreigbrieven verstuurd, huisdieren ontvoerd, ventieldopjes van argeloze bezorgers los gedraaid en de hoofdredacteur ongevraagd opgegeven voor het Nationaal Dictee. En net toen ik op het punt stond om nog zwaarder geschut in te zetten, was daar het verlossende woord: ‘Oké, je krijgt je column…’

Een column dus. Over Leiden. Want aan uw en mijn Sleutelstad valt nog veel te sleutelen. Er zijn spreekwoordelijke moertjes die eens stevig zouden moeten worden aangedraaid, er zijn er ook die wel een paar slagen losser mogen. En soms is het tijd om de boel eens helemaal op losse schroeven te zetten. Dat is precies wat u vanaf deze week in Steeksleutels kunt verwachten.

Hoewel ik Leiden goed ken (van Haver- tot Gortestraat, zou je kunnen zeggen als deze twee straten zich niet op een steenworp afstand van elkaar zouden bevinden), houd ik me van harte aanbevolen voor reacties en tips. U kunt me bereiken via de redactie, of via http://www.tjan.nl. Tot volgende week!

Advertentie

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Column

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s