Het gat in de markt

Geld verdienen met je gat… Als je Shakira heet en luid mekkerend je kont schudt alsof je onder stroom staat, dan blijkt dat te kunnen. Het doet echter een beetje vreemd aan als een stad soortgelijke ambities zegt te koesteren. Toch heeft de gemeente Leiden onlangs het voornemen uitgesproken om het zogenaamde Gat van Van der Putte winstgevend te gaan exploiteren.

Het nu al jaren braak liggende kavel, pal tegenover het station, zou in laatste plannen van de gemeente in een goudmijntje moeten veranderen. Of beter: ondernemers zijn uitgenodigd om met lucratieve ideeën te komen, want zelf kwam de gemeente in haar oneindige creativiteit tot dusver niet verder dan er tot twee keer toe een nogal prijzig gordijntje voor te laten spannen dat bij het eerste de beste briesje finaal aan flarden waaide.

Anderhalve maand geleden moest op een steenworp afstand van ons eigen Ground Zero ook de gammele tram die als informatiepunt voor het referendum diende al voortijdig worden opgebroken omdat het KNMI windkracht zeven had voorspeld. Voorzichtige conclusie mijnerzijds: in de omgeving van het station tocht het nogal.

Zou het daarom geen goed idee zijn om hier in dit Jaar van de Molen heel klimaatneutraal een paar windmolens te planten? Daarmee lok je toeristen, leuk je de skyline een beetje op, wek je schone energie op en met wat geluk maaien de wieken zo nu en dan ook nog eens een meeuw uit de lucht. Als dat geen win-winsituatie is! Het bedenken van eventuele nadelen laat ik voor het gemak maar even over aan de nog op te richten actiegroep Don Quichot.

Advertentie

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Column

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s