Asfal-Téring!

Meligheid door de geluidsbarrière. Zo zou je de onder meer door Jochem Myjer ingesproken ringtones van de 3 October Vereeniging kunnen omschrijven. Voor wie normaal al nerveus wordt als z’n mobieltje onverwachts gaat en voor wie gevoelig is voor het uitventen van ziekten in dialoogvorm zijn de vier lekker Leidse vliegende-té-ringtones wellicht wat minder geschikt.

Nog meer tering. Asfaltering, om precies te zijn – dé specialiteit bij uitstek van de firma Lee Construction Ltd. Althans, dat speldde Mister Lee de gemeente Leiden op de mouw. ‘Als u nu eventjes 25.000 euro overmaakt op onze rekening voor die gaten en kuilen in twee parkeerterreinen in de Mors, dan ziet u daar binnenkort helemaal niets meer van,’ aldus de offerte die het bedrijf uitbracht. De gemeente maakte het geld braaf over en zag daar inderdaad helemaal niets meer van. De gaten en kuilen zitten er nog steeds, en van de firma Lee ontbreekt inmiddels elk spoor.

Tering, zou ik bijna zeggen… Springt ons stadsbestuur dan werkelijk zo slordig met gemeenschapsgeld om? Deze real life-variant van de Stratenmaker op Zee-show staat namelijk niet op zichzelf. Als je als aannemer eenmaal je voet tussen de deur hebt, blijkt de gemeente Leiden Ltd. een cash cow te zijn die zich gewillig laat uitmelken. De truc is simpel: hou je offerte laag, creëer een geen-weg-terugsituatie en hou dan je hand op. Het Scheltemacomplex pakte 1,2 miljoen duurder uit dan gedacht, en ook in het geval van de Stadsgehoorzaal loopt de overschrijding nu al in de miljoenen. Maar daarover een volgende keer meer…

Advertentie

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Column

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s