24

Nee, deze Steeksleutels gaat niet over de altijd weer spannende avonturen van special agent Jack Bauer. Voor deze column is het Tjan, uw eigen Witte Weekblad-action hero, die in actie is gekomen. Hij wandelde namelijk in 3 minuten en 36 seconden van Wolkers’ Ode aan Rembrandt op het Stationsplein, naar de draaideur van het LUMC. Terug deed hij er 24 seconden langer over. Reden? De eerste route ging via de stationshal, de tweede via de Walenkamptunnel.

Nu de NS de poortjes in het station al geplaatst hebben, schrikt ook GroenLinks nog eens wakker. Een beetje laat, naar mijn smaak. Veel mensen wandelen van het LUMC naar de bussen en de taxi’s, jammert duo-raadslid Lex van Wijngaarden nu, en als de poortjes straks in gebruik zijn genomen, kan dat niet meer. Een wandeling via de Walenkamptunnel is volgens hem ‘geen reëel alternatief’. Mijn stopwatch toonde echter aan dat het voor buspassagiers niet uitmaakt hoe ze lopen, terwijl taxipassagiers via de tunnel slechts 24 seconden langer onderweg zijn. Als je echter niet snapt dat een taxi ook pal voor de deur van het LUMC kan stoppen, hoor je wat mij betreft achter heel andere poortjes thuis.

Uiteraard weigert de NS de poortjes te verplaatsen – als de gemeente immers nooit een recht van overpad heeft bedongen, zijn zij baas in eigen station. En wat is nu helemaal 24 seconden, zeker in verhouding tot de tijd die GroenLinks aan dit even late als kansloze protest heeft verkwist? Van Wijngaarden zou er beter aan doen om in plaats van dit non-issue ‘reële’ problemen aan de kaak te stellen. Leiden heeft er genoeg!

Advertentie

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Column

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s