Beste Floris (1)

Dank voor je brief. Ik zal proberen je vragen over je nieuwe woonplaats zo goed mogelijk te beantwoorden. Overigens had je ze ook bést aan Het van AAD op Zondag kunnen stellen. Deze gewaardeerde collega-columnist is heus niet zo onredelijk als jij vermoedt. Hij is wél een echte Leidenaar, dat is waar, maar hé, dat ben ik ook! Met de door jou veronderstelde kloof tussen echte Leidenaars en studenten valt het in de praktijk echter best mee. Er zijn alleen wat dingen die je maar beter niet kunt doen.

Met het hele studentenhuis boodschappen doen en pas in de supermarkt bedenken wat jullie willen eten, bijvoorbeeld. Of heel hard praten, weinig zinnigs uitkramen maar pretenderen dat je de wijsheid in pacht hebt. Ook daarvan is de gemiddelde echte Leidenaar niet gediend, om de simpele reden dat je je daarmee op zijn erf begeeft. Hard praten, onzinnige dingen uitkramen en doen alsof je de wijsheid in pacht hebt, dat is de echte Leidenaar ten voeten uit, en daarin wordt concurrentie slechts mondjesmaat geduld. Jouw vraag of we hier in Leiden weleens aan een tram door de Breestraat hebben gedacht valt overigens binnen de categorie ‘de wijsheid in pacht denken te hebben’ – hierop, beste Floris, zal ik verder dan ook niet ingaan.

Wat je vraag over stappen in Leiden betreft moet ik je teleurstellen: je hebt het Leidse uitgaansgebied nog niet gevonden omdat dat er niet is! Het is hier namelijk stukken minder bruisend dan het leek toen jullie hier vorige maand El Cidtend van het ene evenement naar de andere activiteit hobbelden.

(wordt vervolgd…)

Advertentie

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Column

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s