Beste Floris (2)

Er zijn van die dagen dat Leiden, voor even, wél de bruisendste stad van het land is. Tijdens de Lakenfeesten in juli bijvoorbeeld, maar ook heel binnenkort al, met 3 oktober. De viering van Leidens Ontzet is voor nieuwe studenten als jij trouwens bij uitstek geschikt om op een eenvoudige wijze te integreren. Als je doet wat je normaal doet (veel bier drinken), lijk je op 2 en 3 oktober al als twee druppels water op een echte Leidenaar. Let er dan alleen wel op dat je vervolgens niet gaat brallen, maar gaat lallen. Waar brallers zich veelal afzetten tegen anderen, zijn lallers in het algemeen – en Leidse lallers in het bijzonder – juist uit op een onverklaarbaar maar prettig soort saamhorigheidsgevoel. En heus, daarin is ook ruimte voor studenten! Als je zinnen als ‘Mag ik een pilsje, alstublieft’ voor de gelegenheid vervangt door bijvoorbeeld ‘Juh, doet mèn een bierrr’ of beter nog ‘Juh, doet mèn vierrr bierrr’, maak je al snel deel uit van het échte Leiden. Zeker als je je brilletje van te voren in je binnenzak hebt gestopt.

Gedurende de rest van het jaar is het hier relatief rustig. Des te beter, want, beste Floris, er moet de komende vier jaar natuurlijk stevig gestudeerd worden! Namens alle echte Leidenaars wil ik je oprecht veel succes wensen met je studie Rechten. Welkom in Leiden!

Met vriendelijke groet,
Tjan

P.S. Een patatje oorlog is hier inderdaad patat met mayonaise, curry, pindasaus en uitjes. Wil je alleen pindasaus en mayonaise op je friet, dan heet dat in Leiden een patatje flip.

Advertentie

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Column

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s