Ultiem

In deze vijfendertigste Steeksleutels moet het dan gaan gebeuren. Dit is die ene, zeg maar gerust ultieme column waarin alles dan eindelijk eens een keer precies op z’n plek valt. Als een 3-oktoberoptocht zonder gaten, of een schaamscherm dat gewoon blijft hangen als het waait. Dat kan immers toch bijna niet missen, op deze dag van de perfectie, met niet minder dan twee tienen in de datum!

Want wat blijkt er toch steeds weer een hoop mis te kunnen gaan… Om te beginnen met de kop van deze column. Er heeft sinds februari van alles boven gestaan: niets, een onbedoeld omkaderd plaatje, een kop waarin plots de grote, grijze steeksleutel ontbrak, of slechts een opgeblazen fragment van de kop. Maar vandaag gaat het vast en zeker van het spreekwoordelijke leien dakje, en prijkt de juiste Steeksleutel-kop fier boven de tekst! En zou het niet geweldig zijn als de column in de beide Leidse edities zou worden geplaatst, en dan bij voorkeur ook nog eens in z’n geheel? Dus niet dat mijn zo zorgvuldig opgebouwde betoog helemaal nergens toe leidt omdat door een fout van de opmakers de laatste zin jammerlijk ontbreekt. Nee, deze week verschijnt de column in volle glorie in zowel Leiden Noord als Leiden Zuid, let maar eens even op!

Kop, check! Plaatsing, check! Dan staan er wat mij betreft voor vandaag nog slechts twee kleine dingetjes op de agenda: ten eerste dat ik die jackpot van 18,4 miljoen in de wacht sleep, en ten tweede dat ik voor deze ultieme column met een beetje een uitdagend en lekker, typisch Leids onderwerp op de proppen kom. Eens even denken…

Advertentie

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Column

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s