Paardenmiddel

Het begon op koopavonden met een klein groepje jongeren voor de Hartebrugkerk. De hangjeugd verveelde zich, en begon daarop ook het winkelend publiek te vervelen. Toen de politie een oogje in het zeil kwam houden, werden de agenten het doelwit van de jongeren. Inmiddels worden er wekelijks twee agenten te paard ingezet en kunnen wij – zolang we de paardenstront weten te omzeilen – weer rustig winkelen. Maar nu slaat bij de agenten de verveling toe, en juist dat laatste blijkt levensgevaarlijk. Want agenten te paard die zich vervelen, verzinnen wel iets om de tijd te doden.

Op de Haarlemmerstraat mag je op koopavond niet fietsen. Wat doen dus de Anky van Grunsvens van de bereden politie? Ze gaan fietsertjes klemrijden, en dan het liefst meisjes. Daarbij schromen ze niet hun Bonfires de sporen te geven als ze dat noodzakelijk lijkt. Een jongedame, die inderdaad in overtreding was, zag ik van schrik van haar fiets vallen toen ze werd ingehaald door een galopperend paard. Het geschrokken publiek vluchtte de winkels in. Een fietster die even later door de sherrif werd overrompeld barstte in tranen uit.

Regels moeten gehandhaafd worden, natuurlijk. Maar de autoritaire grijns van de agent die het nodig had geacht om dit paardenmiddel in te zetten, stuitte me tegen de borst. ‘Paardenlul!’ verwoordde een van de hangjongeren feilloos mijn gevoelens. De politie is er om onze veiligheid te waarborgen, maar hoe veilig is een winkelstraat waarin aan kortebaandraverij wordt gedaan? Op meer stront op straat zit volgens mij echt helemaal niemand te wachten!

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Column

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s