Knorpelstijl

De verleiding was groot om me deze week, columnsgewijs althans, op Machteld Vlaanderen te storten, de Leidse JOVD’ster die door de VVD de laan uit is gestuurd omdat ze een tikkie te close met La Rita zou zijn. Afgelopen week dook de studente met haar wel heel liberale recht-door-zee-decolleté en haar net iets te korte rokjes opnieuw in de media op, nu omdat ze haar tentamens niet zelf zou hebben gemaakt. Wat een knorpel ben je dan, als je zo je eigen toekomst te grabbel gooit! Daarmee is over deze dame alles echter wel gelijk zo’n beetje gezegd, te meer daar de kersverse beweging die het brallende corpskipje volgens machteldvlaanderen.nl nu voorstaat mij een typisch gevalletje doodgeborenkuikentje.nl lijkt.

Mooi, want dan kan ik het in plaats daarvan met een gerust hart hebben over Haarlemmerstraat 67, het pand rechts van het Volkshuis. Hier zijn volgens een persbericht van de gemeente onder meer een peerkraalsleutelstuk en een kleurrijk rankenplafond met biezen aangetroffen. In de zeventiende-eeuwse knorpelstijl nog wel! Deze stijl is, zo benadrukt men, significant jonger dan de uit dendrochronogisch onderzoek gebleken leeftijd van het pand.

Bent u er nog? Ik voelde me eerlijk gezegd best wel een beetje een Machteld-achtige toen ik over deze naar het schijnt nogal aansprekende vondsten las. Ik begreep er maar bar weinig van, en dat terwijl doctorandus Tjan toch echt een voltooide studie Nederlands op zijn naam heeft staan, waarbinnen hij – eerlijk waar – al zijn tentamens eigenhandig heeft gemaakt. Dat zegt blijkbaar dus ook niet zoveel…

Advertentie

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Column

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s