Kamper ui

Eíndelijk was Leiden vorige week weer eens landelijk in het nieuws. Niet omdat er plaatselijke politici met elkaar aan het foezelen waren in een overdekte fietsenstalling (voor Nijmeegse taferelen is in de uitpuilende Leidse fietsenkelders namelijk helemaal geen ruimte), maar omdat 250 agenten in alle vroegte onaangekondigd op de koffie waren geweest bij het woonwagenkamp aan het Trekvaartplein.

Maar daar was toch helemaal niets aan de hand? Eind september was dat tenminste nog wat burgemeester Lenferink beweerde: het eerdere oordeel van de gemeente over het Trekvaartplein was volgens hem onjuist en zwaar overtrokken, en rehabilitatie was op zijn plaats. Door zijn eigen ambtenaren af te vallen poogde Lenferink de Leidse kampers toen nog te vriend houden. De inval van vorige week toont echter aan dat deze poging de lucht te klaren nog het meeste weg heeft van een Leidse variant van de Kamper ui.

Want wie staat er aan het hoofd van de politie? Precies! Dezelfde burgemeester die het nog geen drie maanden geleden over ‘keurige mensen’ had. Op keurige mensen hoeft het OM geen politiemacht af te sturen. En bij keurige mensen worden geen vuurwapens, hennepplantages, gestolen goederen en aanzienlijke bedragen aan zwart geld gevonden. De vermeende vooroordelen waarop de aanvankelijke conclusie was gebaseerd, zijn nu alsnog door een deel van de bewoners zélf bevestigd. Als er dus al gerehabiliteerd moet worden, dan zou dat volgens mij moeten gaan om de ambtenaren die ten onrechte en nota bene door hun eigen burgemeester als ondeskundig werden weggezet.

Advertentie

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Column

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s