In smoking

Een van de aardigste programma’s op TV West is ‘In smoking’. Johan Overdevest struint hierin als een soort nuchtere Gert-Jan Dröge de feestjes af en doet daar wekelijks verslag van. Hij is een goed geïnformeerd interviewer die gemakkelijk een babbeltje maakt. Alleen kijk ik wel met enige afgunst naar de vanzelfsprekendheid waarmee Johan zich in zijn smoking beweegt.

Zelf voel ik me altijd nogal opgelaten in deze toch wat overdreven outfit. Nu wekt het woord ‘altijd’ misschien een verkeerde indruk. Ik had mijn smoking tot dusver welgeteld twee keer aan gehad: op twee trouwerijen van één en dezelfde vriend. Omdat een bevriende recensente mij en mijn partner had uitgenodigd haar te vergezellen naar de galapremière van de musical Billie Holiday in de Leidse Schouwburg, hees ik me vorige week maandag ten derden male, en opnieuw wat onwennig, in mijn partypak.

Ook aan de Oude Vest ging het er wat onwennig aan toe. Om half tien ’s ochtends was men al met de rode loper in de weer – bij Carré rollen ze dat tapijtje vermoedelijk pas een kwartier voor aanvang de stoep op. ’s Avonds wemelde het van de BN’ers, en ook dat is in Leiden even wennen. En daartussendoor schuifelde dan uw gevlinderstrikte columnist, met een glas belabberde, bubbelloze champagne in zijn hand en geflankeerd door twee dames. Dat laatste wende snel, de champagne zette ik na twee slokken vlug weer terug, maar mijn kloffie bleef me bezighouden. Hoe doet die Johan dat toch? ’t Zal ongetwijfeld een kwestie van wennen zijn, maar om met kerst nu in smoking naast de boom te gaan zitten…

Advertentie

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Column

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s