Goed voornemen

Aan het eind van elk jaar komen de Nederlandse columnisten op een geheime locatie bijeen om gezamenlijk alvast de publieke opinie voor het nieuwe jaar te bepalen. Dit jaar mocht ik daarbij als nieuwkomer voor het eerst aanwezig zijn.

De verwachting is dat er medio 2010 ook columns op melkpakken, treinkaartjes en kassabonnen zullen verschijnen. Tijdens de borrel sprak ik hierover met wat collega’s, die ik enigszins sceptisch vroeg of zij echt geloven dat al deze columns iets gaan veranderen. ‘Jazeker, mijn banksaldo,’ antwoordde Nico (NU.nl). Youp (NRC) vroeg zich af wat ik voor ogen had: ‘Verandering? In Leiden?! Man, kijk naar die schouwburg en je weet dat er daar in nog geen honderd jaar iets verandert. Prachtig toch?’ Aaf (NRC next) zei dat ze daarom het liefst over alledaagse dingetjes schrijft: ‘Over shoppen bij de Zeeman en zo. Daar hebben jullie er víér van!’ Ze klonk jaloers.

Weer terug in Leiden zag ik dat de bordjes van de Leidse Loper ondanks mijn column nog steeds alle kanten op wijzen, behalve de goede. En weer thuis las ik dat wafelbakker Ton Ranselaar ondanks mijn column nog steeds voor een marktkraamvrije Koornbeursbrug strijdt. Mijn collega’s hadden dus gelijk: columns veranderen niets! Maar toen ik de reactie van wethouder Gerda van den Berg op Ranselaars plan las, maakte mijn hart een sprongetje. Lepelde zij nu letterlijk mijn column van 15 augustus op, of leek dat maar zo? Hoe dan ook, het was voldoende om mijn enige goede voornemen voor 2008 te rechtvaardigen: doorgaan met Steeksleutels. Maak er een lekker jaar van!

Advertentie

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Column

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s