Hot or not?

Het begin van een nieuw jaar, en dus zuigen talloze gemakzuchtige redacteuren weer van die zinloze checklists uit hun duim met wat Hot is, en wat vooral Not. Aad is uit, Tjan is in, van die dingen… Als er afgezien van dit soort lijstjes iets is wat ont-zet-tend 2007 en dus passé is, dan is het wel het milieu. Dat gezemel van Al Gore en trawanten, daar sleep je in 2008 echt geen Nobelprijs meer mee in de wacht. Weet u nog hoe koud het vlak voor Kerst was? Nou dan!

Global warming noteert dus 10 op de schaal van Not Hot, en de gemeente Leiden is in dit kader lekker trendy bezig door meteen in januari de inzameling van KGA en GFT te staken. In de wijkcontainers mag het Groente-, Fruit- en Tuinafval nu weer gewoon bij de rest worden ‘aangeboden’, en Klein Gevaarlijk Afval zal niet meer door de Chemokar worden ingezameld. En nee, het is natuurlijk niet de bedoeling dat u uw verfresten voortaan maar door de gootsteen spoelt.

Ik heb trouwens altijd een OTH aan de Chemokar gehad. Vanwaar die ontiegelijke teringhekel, vraagt u zich af? Nou, dat kwam door Jody Bernal, met zijn Que Si Que No. Urenlang (gevoelsduur) stond die kar onder mijn raam en knalde deze dansende dwerg met zijn domme deuntje uit de verfblikkerig klinkende speakertjes van de Chemokar. Tot 2005, toen Gevulei (what’s in a name) besloot de Chemokar voortaan ChemoJack (what’s in another name) te noemen. En intussen is dus ook deze Jack door GroenLinks-wethouder Steegh de nek omgedraaid wegens te duur. Heel erg 2008, want als gezegd: milieu is het komend jaar absoluut geen issue meer.

Advertentie

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Column

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s