Hilarisch!

Uit protest tegen het negeren van de uitslag van het referendum over de RijnGouweLijn, zong D66-fractieleider Paul van Meenen op het Stadhuisplein voor een handjevol publiek het hoogste lied. Alsof het een bonte avond of een trouwpartij betrof, was op de melodie van de grootste hit van Koos Alberts een nieuwe tekst geschreven: ‘Ik verscheurde de uitslag’. Lachen! De Democraten waren nog niet klaar met schrijven, want ze schreven ook nog een wedstrijd uit: De beste leus tegen de wijze waarop met de referendumuitslag was omgesprongen, was goed voor een taart met de tekst ‘Gefelicitaart!’ erop. Geestig! De winnende leus: ‘Als een meisje nee zegt, dan bedoelt ze ook nee!’ Tenzij dat meisje D66-politica is natuurlijk, want dan kan ze op termijn ook best ja bedoelen. Was het immers niet D66 dat het bewuste referendum lange tijd geprobeerd heeft te dwarsbomen?

Soms word ik een beetje moe van al dat ludieke, zo niet infantiele gedoe in de lokale politiek. Citroengebak uitdelen omdat er sprake is van een zure situatie, zingende fractieleiders, felicitaarten… Kom op! Die RGL komt toch niet door Sesamstraat te rijden?

Tot hier was deze column af, toen ik plots op NU.nl zag dat onze eigen burgervader zowaar het landelijke nieuws had gehaald: de Leidse ambtsketen is zoek. Sinds 10 maart wordt de ketting vermist, en pas op 19 maart deed Lenferink aangifte. Is dat geloofwaardig? Nee! Net zo min als de gesuggereerde aanwezigheid van een reserveketen. Misschien zie ik door alle politieke lolbroekerij spoken, maar ik denk dat die ambtsketen aanstaande dinsdag gewoon weer opduikt. ‘1 april!’ roept een grapjas dan. Mocht de keten nu écht verdwenen zijn, dan kan Van Meenen er wel een koddig liedje over zingen: ‘Henri, hou jij me ketting effe vast’, of iets in die trant. Hilarisch!

1 reactie

Opgeslagen onder Column

Een Reactie op “Hilarisch!

  1. Maandagavond, zei Henri, heb ik de keten in mijn bureaula gedaan. Toen ik hem dinsdagavond eruit wilde halen voor de raadsvergadering, was ie verdwenen.
    Toch zien we in een ander stukje Henri met ambtsketen op dinsdag bij een 104-jarige op de foto staan.
    Zou dat dan de bewuste kopie zijn? Of wordt Henri een tikkie vergeetachtig?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s