Primeur

Heeft u dat ook weleens, dat u ’s avonds na de koffie plots ontzettend veel zin heeft om een beetje door het station te dolen? Maar ja, het regent, of u bent te moe, of u vindt het anderszins te veel gedoe om zich helemaal naar Leiden Centraal te begeven. Dan maar lekker op de bank voor de buis, denkt u dan. Kuiert u toch gewoon een andere keer naar het station?

Maar hoe gaan die dingen? Precies, het komt er nooit van. De Nederlandse Spoorwegen maken, hoewel ze hun handen meer dan vol hebben aan het op tijd laten rijden van hun treintjes, daarom graag tijd vrij om het de luie Leidenaar naar de zin te maken. Als die dan niet naar het station komt, dan komt het station wel naar de luie Leidenaar. Computertje aanzwengelen, Google Earth opstarten en zie daar: Leiden Centraal. Het allereerste Nederlandse station dat virtueel ontdekt kan worden. Hartelijk dank, NS, al heb ik geen idee wat we met deze zinloze online vertoning moeten. Het virtuele station lijkt van binnen ook niet op het echte station. De Burger King zit bijvoorbeeld aan de verkeerde kant – sta je toch mooi te kijken, als je voor het echie trek hebt in een niet-virtuele Whopper. Bovendien ontbreken de gewraakte en vooralsnog zinloze OV-chippoortjes.

Volgens de plannen zal Leiden Centraal dit jaar nog veranderen in een zogenaamd superstation, en ook daarin is Leiden de primeur gegund. Een station met de allure van een luchthaven, zo beloven de NS, maar dan zonder vliegtuigen, neem ik aan. Wie uitgegoogle-earth is, vliegt vanuit zijn luie stoel door naar mijnstation.nl, waar het nieuwe Leidse station te zien is. En verdomd: dat virtuele superstation lijkt meer op het huidige station, dan die hele Google Earth-variant. Inclusief de poortjes. Zoveel zal er dus waarschijnlijk niet veranderen de komende maanden.

Advertentie

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Column

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s