Money talks

Ik had de kop wel gezien, maar het bijbehorende berichtje niet gelezen: ‘Leiden pratende geldautomaten rijker’. Nietsvermoedend stak ik dus mijn pinpasje in de gleuf van de dichtstbijzijnde flappentap.

‘Zo, ben je daar nu alweer? Je geeft het wel heel makkelijk uit, hè? Moet je natuurlijk helemaal zelf weten, maar toch. Ik weet niet wat je precies verdient met die columns van je – en dat gaat me ook niets aan, dat weet ik dan weer wel – maar voor je het weet sta je rood, en da’s een dure grap vandaag de dag. Ach, waar bemoei ik me ook mee. Nog naar Nederland-Frankrijk gekeken? Mooie pot weer van onze jongens. Ja, die Giovanni is een toppertje. Hij – je moet nu wel je pincode intoetsen, ja ik denk, ik zeg het maar even – Giovanni dus… fantastische speler. Zowel verdedigend als aanvallend… Zeventig euro maar? Weet je dat zeker? Sta je hier morgen weer! Nou goed, jij je zin. De klant is koning. En Giovanni ook. Koning Van Bronckhorst. Een toppertje, dat is het. Of je een bon wil… Dat is dan wel je reinste papierverspilling als je het mij vraagt, maar joh, als jij een bonnetje wilt, dan krijg jij toch gewoon een bonnetje? Zo, hier heb je je pasje terug, briefje van vijftig, briefje van twintig, dat maakt samen zeventig euri… En dan een bonnetje voor mijnheer, omdat mijnheer dat zo graag wil. Rest mij nog je namens de baas en mevrouw Moreira de Melo een heel prettige dag te wensen, en graag tot… eh, nou, morgen, schat ik zo in!’

Ik stopte mijn pasje en de biljetten in mijn portemonnee, en mijn portemonnee in mijn kontzak. Het bonnetje verfrommelde ik tot een propje, dat ik demonstratief en – als was het een loepzuivere pass van Van Bronckhorst – met een fraai boogje in de prullenbak naast de geldautomaat wierp. Die hulde zich in een veelzeggend stilzwijgen.

Advertentie

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Column

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s