Hendriks’ Hero

Het zou een beetje flauw zijn om te constateren dat het een tijdje stil is geweest rond gemeenteraadslid Hans Hendriks. De goede man heeft een keeloperatie ondergaan en doet er nu al een jaar noodgedwongen het zwijgen toe. Eerder deed hij nog van zich spreken door ‘zijn’ SP met zetel en al te verruilen voor Leefbaar Leiden, een nogal opmerkelijke carrièremove waarover veel Leidenaren zich sprakeloos toonden, en dan niet eens uit solidariteit.

Bij monde van PVV’er Hero Brinkman, u weet wel, de partijgenoot van Geert Wilders die zich zo fijntjes, subtiel en diplomatiek uitliet over onze overzeese gebiedsdelen, werd het stilzwijgen rond Hendriks onlangs verbroken. De Leefbaar Leidenaar is zelfs landelijk nieuws, nu held Hero vragen heeft gesteld aan de minister van Binnenlandse Zaken. ‘Waarom heeft Hans Hendriks nog altijd geen spraakcomputer, terwijl er wel miljoenen wordt geïnvesteerd in de positieve discriminatie van allochtone vrouwen?’ vraagt Brinkman zich af. Dat laatste heeft er weliswaar helemaal niets mee te maken, maar als je bij Wilders’ Partij voor de Selectieve Vrijheid hoort, kun je nog geen kop cappuccino bestellen zonder daarbij iets te zeggen over wat in jouw ogen het schuim der natie is. Die oogkleppen krijg je nu eenmaal cadeau bij je partijlidmaatschap.

Waarom zou de overheid een spraakcomputer voor Hendriks moeten regelen? Over positieve discriminatie gesproken! Kan hij dat zelf niet? Heeft hij soms meer recht op zo’n ding dan, laten we zeggen, een vertegenwoordiger in trostomaten die na een identieke operatie zijn werk niet meer kan doen? Of moet de betreffende vertegenwoordiger daarvoor zijn handelswaar eerst inruilen voor iets wat minder aan de SP doet denken? Bijvoorbeeld iets kleverigs en mierzoets als appelstroop, al dan niet van Hero…

Advertentie

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Column

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s