Schandaal!

Onmiskenbaar maakte zich een zekere opwinding van mij meester toen ik het dingetje in een Leids steegje plompverloren op straat zag liggen. Mijn finest hour als columnist was na zo’n tachtig weken ploeteren dan eindelijk aangebroken: onthutsende onthullingen en schokkende schandalen kruisten zomaar mijn pad. Ik keek om me heen – niemand te zien. Snel raapte ik het geheugenkaartje op en stopte het in mijn jaszak.

Op weg naar huis fantaseerde ik over wat ik op het kaartje zou kunnen aantreffen. Geluidsopnamen waarin John Steegh bekent dat híj het was die het slot van het ministerie van Economische Zaken forceerde, waarna partijgenoot Duyvendak het pand had kunnen betreden. Compromitterende foto’s waarop burgemeester Lenferink met zijn eigen, verdwenen gewaande ambtsketting is vastgeketend aan de spijlen van een bed. Stukken waaruit blijkt dat de gemeente Leiden adviezen van het ministerie van VROM klakkeloos genegeerd heeft. Van die dingen…

Nerveus stak ik het geheugenkaartje in mijn zelden gebruikte 88-in-1-lezer en klikte ik me een weg door de mapjes. Mp3’s van André Hazes en Drukwerk en wazige foto’s van een wintersportvakantie. Hmmm… Een foto van een fles wijn met VVD-etiket en de tekst ‘Grand vin de Leiden’ kwam nog het meest in de buurt van wat ik gehoopt had te vinden. Wie bovenstaande bestanden herkent (en ook nog mist), mag zich melden, dan krijgt hij het kaartje terug. En ik? Ik ploeter met mijn columns gewoon door, waarbij ik gelukkig word geholpen door een gemeente die zélf voor zijn schandalen zorgt. Want dat Gat van Van de Putte heeft Leiden wel degelijk aan zichzelf te danken, zo bleek vorige week. D66 ontdekte dat het college daadwerkelijk adviezen vanuit Den Haag naast zich neer heeft gelegd. En ja, dat mag best een schandaal worden genoemd.

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Column

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s