Grande Fratello

Het werd tijd dat iemand iets deed. De politiek had al jaren de andere kant op gekeken en ook de anders zo gretige media lieten het probleem stelselmatig links liggen. Waarover ik het heb? Over het gebruik van heroïne en cocaïne onder de vrouwelijke clientèle van Italiaanse restaurants, dat – en daarmee vertel ik u niets nieuws – zo onderhand buitenproportionele vormen begon aan te nemen. Exacte cijfers zijn niet bekend, maar dat de situatie danig uit de klauwen liep, was een publiek geheim. Logisch dus dat de eigenaar van een Leids ristorante het recht in eigen hand nam. Wat moest hij anders?

Waar het in de omgeving van de Italiaanse badplaats Sorrento heel gebruikelijk is dat de Camorra je etablissementje komt verbouwen als je doen of laten de heren mafiosi niet bevalt, is het triest dat de uitbater van Ristorante Sorrento in het relatief zo rustige Leiden zijn eigen ruiten ingooit. Te meer daar zijn Pizza Spionara en zijn Pasta alla Glura e Voyura goddelijk schijnen te zijn. Hij hing een camera op – om het gebruik van harddrugs op het damestoilet tegen te gaan. Althans, zo luidde zijn verweer toen een vrouwelijke gast de spyware tijdens een sanitaire stop ontdekte.

Ik heb nooit geweten dat lulkoek ook een Italiaanse delicatesse is. Wees dan een kerel en zég gewoon dat je het lekker vindt om na een lange dag pizza’s bakken onderuit op de bank met je belino in je hand te kijken naar hoe je gasten zich tussen twee gangen door verpozen op jouw damestoilet. Weet u trouwens waarom ook het terras van Einstein al jaren door een webcam in de gaten wordt gehouden? Dat is vanwege het wildplassen. En de seks met dieren. Of nee, omdat er op klaarlichte dag regelmatig minderjarige meisjes worden verkracht. En bejaarde vrouwtjes van het leven worden beroofd. Echt Waar!

Advertentie

1 reactie

Opgeslagen onder Column

Een Reactie op “Grande Fratello

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s