Leiden aan Zee

Reisorganisaties houden er in hun brochures en op hun websites een jargon op na waarvan de spelregels je als consument pas na veel schade en schande een beetje beginnen te dagen. Het rustieke, rustig gelegen hotel uit de aanbieding blijkt negen van de tien keer immers een aftandse accommodatie in de middle of nowhere, als er sprake is van een badkamer met stromend water is het te hopen dat dit niet langs de muren naar beneden sijpelt en wanneer er gerept wordt over een enthousiaste eigenaar die zelf de scepter in de keuken zwaait, dan zal uw verblijf hoogstwaarschijnlijk gekenmerkt worden door slecht eten en een ernstig tekort aan personeel.

Omdat Nederlandse vakantiegangers het deze zomer vanwege de recessie – of omdat ze gewoon braaf gehoor geven aan de oproep die staatssecretaris Frank Heemskerk begin maart deed – veelal in eigen land zoeken, bieden touroperators op dezelfde bedenkelijke wijze nu ook binnenlandse accommodaties aan. Zo stuitte ik in een mailing van Stip Reizen vorige week plots op hotel Het Haagsche Schouw. En geloof het of niet, maar de bestemming waar deze Van der Valk zich volgens de reisorganisatie bevindt is ‘Leiden aan Zee’.

Je moet maar durven. Stip Reizen beweert ook dat het hotel ‘net iets buiten het centrum van de historische stad’ gelegen is. U en ik weten dat het Haagsche Schouw zich een kilometer of vier van het Stadhuisplein bevindt, en dat het naar dit centrum dus wel een kwartiertje of drie lopen is. Maar goed, dat ontdekken de gewaardeerde Stip-klanten vanzelf wel. Zoals ze ook zullen ontdekken dat ‘op korte afstand van de A44’ impliceert dat het verkeer bij wijze van spreken onder je balkon door dendert. Voor lezers die dit jaar écht dicht bij huis willen blijven en deze strandvakantie willen boeken: de reiscode is NLVLE.

Advertentie

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Column

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s