Onvergelijkbaar

We vergelijken wat af in ons land. Zo werd de afgelopen maand na gedegen onderzoek duidelijk dat een drankje op een Leids terras niet goedkoop maar ook niet overdreven duur is, terwijl je in de stad van haring en wittebrood terecht kunt voor de op twee na beste Hollandse nieuwe van Nederland. Bovendien bleek Leiden de gemeente waar je als ondernemer de hoogste lokale lasten voor je kiezen krijgt. Dit laatste becijferde althans de Kamer van Koophandel van de regio Den Haag, waaronder ook onze stad valt.

Het kost dan misschien wat, maar je krijgt in Leiden wel waar voor je zuurverdiende geld. Een week of drie geleden ontving een groot aantal Leidse ondernemers van de gemeente een herinnering voor onbetaalde rekeningen inzake bedrijfsafval. Er zit in zo’n geval weinig anders op dan in je administratie op zoek te gaan naar de oorspronkelijke facturen. Wanneer je die niet aantreft bel je de afdeling bedrijfsafval, waar je vraag zuchtend en ongeveer als volgt wordt beantwoord: ‘die rekeningen zijn misschien nooit verzonden en de herinnering kan bij het bedrijfsafval. Goedemiddag tuut tuut etc.’

Een week later wordt duidelijk dat de gemeente geen zin heeft om zelf na te gaan wat er is misgegaan. Verdeeld over twee enveloppen ontvangen Leidse middenstanders een aantal facturen, met een briefje erbij van het komische duo Spruit & De Brabander van GPC en JFD/BO (wat dat ook moge zijn). Hierin geen woord over de wellicht per abuis verzonden herinnering, maar wel het verzoek zelf maar even uit te vlooien voor welke maanden al rekeningen ontvangen en eventueel betaald zijn, om de niet eerder ontvangen facturen vervolgens alsnog uiterlijk eind vorige maand te voldoen. Vergelijken… ook voor ondernemers in het met niets te vergelijken Leiden is er dus geen ontkomen aan.

3 reacties

Opgeslagen onder Column

3 Reacties op “Onvergelijkbaar

  1. En één van de slechtste broodjes filet americain. Maar dat mocht d’r zeker niet in om dat ’t Beleg een adverteerder is van het Witte Weekblad? ;-)

  2. Ach ja vergeleken met, nou ja maar niet verder vergelijken denk ik, anders wordt het nog erger hahhahahah

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s