Kampioenen

Vorige week zondag besteedde het Acht Uur Journaal ruimschoots aandacht aan Show en Marchingband Kunst en Genoegen, bij iedere Leidenaar beter bekend als K&G. Het Journaal volgde het muziekkorps op weg naar het Wereld Muziek Concours in Kerkrade, filmde de laatste repetitie en liet wat beelden van het optreden zien. Na de reportage sprak de nieuwslezer van dienst de verlossende woorden: K&G was erin geslaagd zijn wereldtitel te prolongeren. Ik voelde dezelfde trots als toen ik tientallen jaren geleden enkele van mijn klasgenootjes met Jong K&G door de straten van Leiden zag paraderen.

Groot was dan ook mijn verbazing toen ik later die avond op internet een heel ander bericht zag. ‘K&G raakt titel kwijt’ stond er, ik geloof dat het op de site van Omroep West was. Het bleek een typisch gevalletje half gevuld glas te zijn, want is zo’n glas nu half vol of half leeg? In de categorie Show had het korps de titel inderdaad opnieuw in de wacht weten te slepen, maar bij het onderdeel Marching was K&G onttroond, door regiogenoten DVS uit Katwijk nota bene.

Een klein jaar geleden werd Leidens trots Kaalgeplukt en Genaaid door zijn eigen penningmeester. Even leek het korps geveld, zoals het tijdens de Show-oefening in Kerkrade heel gedurfd minutenlang languit in het gras lag. Deelname aan het WMC was met een gehalveerd budget slechts haalbaar dankzij tomeloze inzet en grenzeloze liefde voor het korps van alle betrokkenen. Juist dat maakt deze vijfde titel op rij (én die tweede plaats achter DVS) zo waardevol en bijzonder. Als je wint, heb je vrienden… Wie K&G dus wil steunen in de aanloop naar de zesde wereldtitel in 2013 – als uiteraard ook de titel op het onderdeel Marching weer heroverd wordt – kan dat doen via rekeningnummer 13.17.53.401 ten name van Vrienden van K&G.

2 reacties

Opgeslagen onder Column

2 Reacties op “Kampioenen

  1. Ik was even bang dat je ging kraken, maar gelukkig heb je net zo’n groot K&G en Leids hart als ik al dacht.
    Ze verdienen het inderdaad om gesteund te worden in deze moeilijke tijden.

  2. @Glibber: Kraken? Ik?! Hooguit als daar aanleiding voor is…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s