Zwart zaad

Vijftien jaar geleden was ‘Dromen zijn bedrog’ tijdens Leidens Ontzet bij elke kermisattractie en elk café te horen. Het was dé hit van 1994. Inmiddels gaat het stukken minder met Marco Borsato en lijkt de tijd waarin alles wat hij aanraakte spontaan in goud veranderde voorbij. Symfonica Incasso: van wit licht naar zwart zaad… het kan snel gaan als dromen inderdaad bedrog blijken te zijn. Zijn vaste muzikanten zien de bui al hangen en zoeken hun heil noodgedwongen niet langer in Ahoy, Kuip of Gelredome, maar in tochtige feesttenten en donkere kroegjes.

Afgelopen zondag was Borsato’s achtergrondzanger Lodewijk van Gorp te zien op het plein aan de voet van de Burcht. Zelfs zijn vriendin, zangeres Simone Pormes moest aan de bak om een centje bij te verdienen. Mede dankzij een fantastische drummer en een uitgebalanceerde mix werd het een heerlijk optreden. Op 3 oktober speelt Ferry van Leeuwen, eveneens backing vocalist bij Borsato, bij nacht en ontij op het podium bij Studio De Veste (bij oudere Leidenaars waarschijnlijk beter bekend als de Jam). Vermoedelijk zal Ferry zich op het bescheiden podium onder meer laten vergezellen door Borsato-toetsenist Nick Bult. Topmuzikanten aan de bedelstaf… Ik zou zeggen: trakteer de mannen op een biertje!

Natuurlijk waren deze optredens al lang geboekt, en is de ondergang van Borsato’s The Entertainment Group niet daadwerkelijk de aanleiding voor plotseling geschnabbel. Zowel Leidenaar Lo van Gorp als zijn collega Ferry van Leeuwen zijn regelmatig op de Leidse podia te vinden, bijvoorbeeld tussen kerst en oud en nieuw. Ook dit jaar treden ze dan weer samen op in het LAK-theater, dat momenteel net als Borsato te kampen heeft met forse financiële problemen. Gaat dat zien dus, al was het maar omdat het LAK-theater moet blijven!

Advertentie

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Column

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s