100 voor 10

Op de Haarlemmerstraat werd mijn aandacht getrokken door een postertje van Safe4now. ‘100 condooms voor 10 euro’ stond erop. Hoewel ik de dagprijs van voorbehoedsmiddelen niet tot mijn parate kennis mag rekenen, leek me dat extreem goedkoop. Thuis besloot ik de op de affiche genoemde website eens te bezoeken, en tot mijn verrassing bleek het om een vanuit de Stevenshof in Leiden opererende stichting te gaan, die al in verschillende Europese landen was uitgerold (om maar eens een toepasselijk woord te gebruiken). Zonder winstoogmerk wil Safe4now veilige seks promoten door direct bij de fabriek betrokken voorbehoedsmiddelen tegen inkoopprijs aan te bieden. In de 10 euro bleken ook de verzendkosten te zijn inbegrepen.

Ik zal eerlijk zijn: ik vertouwde het niet. Condooms van gerenommeerde merken bleken tien keer zo duur te zijn, dus ergens moest er een addertje onder het gras zitten. Toen ik zag dat de woordvoerster van Safe4now Bianca Boef heet, wist ik het zeker: dit zaakje stinkt. Ik zag de column waarin ik de louche handel aan de kaak stelde al helemaal voor me. Om helemaal zeker van mijn zaak te zijn besloot ik een bestelling te plaatsen. Dat ik zo weloverwogen een miskoop zou doen was niet zo erg, maar op die manier kon ik mijn lezers daarvoor behoeden (om nog maar eens een toepasselijk woord te gebruiken).

Binnen drie dagen vond ik mijn bestelling keurig en discreet verpakt op de mat. De condooms voldoen aan alle Europese normen, zijn van prima kwaliteit en het zaakje blijkt, ook letterlijk, dus in het geheel niet te stinken. Is er dan helemaal niets op de handel en wandel van Safe4now aan te merken? Nee, eigenlijk niet. Of het moet zijn dat ze de condooms ook aanbieden via de website tweedehands.net. En dat vind ik toch wel een beetje een onsmakelijk idee…

Advertentie

1 reactie

Opgeslagen onder Column

Een Reactie op “100 voor 10

  1. Toch blijft het een lullig bedrag.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s