Twitterman

Of hij een goede wethouder is kan ik niet echt beoordelen, maar onze stad heeft wel PvdA-bestuurders gekend die vaker en heviger onder vuur lagen dan Marc Witteman. Wat mij zeer aan hem bevalt is dat hij de Wet Openbaarheid van Bestuur dermate serieus neemt dat hij zelfs een cameraatje laat snorren als hij zijn eigen rijwiel bestuurt. Terwijl Witteman tegen de wind in van A naar B fietst kijkt hij als een volleerd Wiegel in de lens en legt hij uit wat hij bij B gaat doen en waarom dat zo belangrijk is voor Leiden. En als hij weer thuis is zet hij dat filmpje op zijn weblog.

In een eerdere column noemde ik de wethouder van Economische Zaken al eens Marc Twitterman, want niet alleen op de fiets en op zijn weblog, maar ook op Twitter vertelt hij honderduit. Zo kon ik de afgelopen maanden lezen dat hij van de zomer de ramen van Grand Café City Hall heeft gezeemd, dat hij tot zijn verbijstering een telefoonrekening van 1600 euro op de mat vond, dat zijn kampeervakantie in de Ardennen volledig verregend is, dat hij vader is van een pubertweeling die daags na Leidens Ontzet jarig is (Witteman zegt overigens ‘Leids Ontzet’, foei @mwitteman), dat hij als vijfde locoburgemeester bij afwezigheid van de rest van het stadsbestuur een 100-jarige zou bezoeken maar een blauwtje liep (de dame belde af) en dat er binnen het college van B&W een rode telefoon circuleert voor calamiteiten.

Of je het nu met de politieke standpunten van deze wethouder eens bent of niet, je moet hem toch in elk geval nageven dat hij alles doet om de gapende kloof tussen politiek en burger te verkleinen. Zelfs op zijn vrije zaterdagmiddag is hij benaderbaar. Wekelijks zit hij dan tussen vier en vijf achter zijn computer om met de burgers van Leiden te chatten. Ik zeg: petje af voor chathouder Twitterman!

Advertentie

1 reactie

Opgeslagen onder Column

Een Reactie op “Twitterman

  1. Mooie vondsten in een leuke column!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s