Toekomst gewijzigd

Het jaar zit er bijna op en morgen wacht ons zelfs een heuse decenniumwisseling. Of u nu kiest voor Guido op SBS6, voor Jan Jaap bij de VARA of voor Sjaak op TV West, u ontkomt op de drempel van 2010 bijna niet aan terugblikken. Ik had het goede voornemen om in de laatste column van deze derde jaargang juist eens vooruit te kijken, en dus was het wel even schrikken dat het Leidsch Dagblad uitgerekend anderhalve week geleden plots met een even opmerkelijke als raadselachtige kop op de proppen kwam: ‘Toekomst van Leiden gewijzigd’. Dat had ik weer!

Nog voor ik het artikel helemaal gelezen had, wist ik al dat het wel los zou lopen. In de structuurvisie van het stadsbestuur gaat de komende vijftien jaar ook een sociale benadering een rol spelen, meldde de krant. Terwijl ik me afvroeg of die sociale blik voorheen dan ontbrak, bedacht ik dat met hoe meer visies je een kwestie beziet, hoe minder snel er iets van de grond komt. En Leiden is toch al geen stad van grote veranderingen: vuurwerk loopt hier meestal met een sisser af. Bij alle plannen die worden ontvouwd gaan er zoveel hakken in het zand dat ontwikkelingen in deze stad per definitie veel voeten in de aarde hebben.

Het befaamde Gat van Van de Putte is na een hoop getouwtrek inmiddels gewoon weer in handen van Van de Putte, over de RijnGouweLijn en de Rijnland Route wordt nog altijd slechts gepraat, de verbouwing van de Stadsgehoorzaal is nog steeds niet voltooid, het parkeerterrein aan de Haagweg blijft tot 2022 en dat de Groenoordhal écht gesloopt wordt moet ik ook nog maar zien. Het gros van mijn columns van de afgelopen drie jaar is nog altijd opvallend actueel en zou zo opnieuw geplaatst kunnen worden. Maar laat ik de redactie van deze krant in tijden van crisis niet op ideeën brengen. Tot in 2010!

Advertentie

1 reactie

Opgeslagen onder Column

Een Reactie op “Toekomst gewijzigd

  1. En toch zou ik ze bewaren scheelt een hoop werk ahahahah

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s