Rectificatie

Hoewel je in een krant niet zomaar alles kunt opschrijven, mag je wel schrijven hoe je ergens over denkt. Gelukkig maar, want anders zou het ook met deze Steeksleutels snel gedaan zijn. Het is uiteraard wel zaak je oordeel te onderbouwen, en dan liefst zonder de waarheid geweld aan te doen, hoezeer dat ook in je kraam te pas zou komen. Het staat het testpanel van het AD dan ook vrij de oliebollen van de gebakskraam van Jan Overdevest aan de Garenmarkt ‘braakballen’ te noemen en ze, onder het veelzeggende kopje ‘economisch delict’, op de allerlaatste plaats van hun landelijke Oliebollen Top 105 te zetten. Zeker als de proefnotities worden vergezeld door objectieve waarden, zoals een vetgehalte van maar liefst 23,4%.

Het Leidsch Dagblad ging op de valreep van het nieuwe jaar in de fout door het functioneren van wethouder Marc Witteman te veroordelen op basis van een onjuiste weergave van de feiten. De suggestie werd gewekt dat Witteman het huurcontract met het Stedelijk Concertgebouw was aangegaan zonder de burgemeester te raadplegen. Lenferink gaf echter aan wel degelijk op de hoogte te zijn en eiste een rectificatie van de dit jaar 150-jarige krant. Terecht, lijkt me.

Wat de braakballen betreft heb ik vorige week de proef op de som genomen, en ik moet zeggen dat die vermeende misbaksels me alleszins meevielen. Goed, ik heb weleens lekkerdere oliebollen gegeten, maar als Overdevest wat zout aan het beslag had toegevoegd, de olie wat verder had verhit en het vet wat vaker had ververst, dan zou de uitslag lang niet zo dramatisch zijn geweest. Voor de oliebollenbakker is een rectificatie echter niet weggelegd. Hij kan over iets minder dan een jaar slechts zijn uiterste best doen om met een oliebol te komen die wél deugt. Ik ben zeer benieuwd naar deze Leidse wraakbal.

Advertentie

1 reactie

Opgeslagen onder Column

Een Reactie op “Rectificatie

  1. Ik vond het best zielig voor het mannetje ( hij is geloof ik 78)en heb ook de proef op de som genomen.
    Eerst (voor de zekerheid) er eentje gekocht en daarna de rest puur als stukje medeleven.
    Was op zich niet nofdig bleek want ze hadden het nog nooit zo druk gehad, wat zijn we toch een meelevend volkje he wij Leidenaren hahahah

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s