PS

Dat er een taxibedrijf, een vastgoedbedrijf, een wegenbouwbedrijf, een Kiwanisclub (een wat?!), een platenmaatschappij en een Vereniging van Fokkers en Liefhebbers van Duitse Herders met de naam Sleutelstad bestaan, heeft Chris de Waard van het gelijknamige Leidse mediabedrijf nooit een probleem gevonden. Maar met de nieuwe Partij Sleutelstad (PS) heeft hij de grootste moeite. Als je een objectieve nieuwssite runt, wil je er uiteraard niet van verdacht worden banden met een eveneens lokaal opererende politieke partij te onderhouden. Maar je kunt je een dergelijke in onze stad algemeen gebruikte naam natuurlijk ook niet zomaar toe-eigenen.

Aan de komende verkiezingen doen in Leiden twaalf partijen mee. Afgaande op de berichtgeving, onder meer op Sleutelstad.nl, is creativiteit binnen de twaalf campagneteams tot dusver ver te zoeken. Want dat de naam van Partij Sleutelstad niet erg origineel is, is nog tot daaraan toe: D66 startte de website betervoorleiden.nl, wat de slogan is van het CDA, wie in zijn browser trotsopleiden.nl intypt komt op de website van de Leidse VVD’ers terecht, terwijl trots-op-leiden.nl u naar de lokale site van de ChristenUnie brengt. Ja, beste lezers, dát is nu campagnevoeren in Leiden: balonnetjes uitdelen voor De Waag en elkaar op dergelijke kinderachtige wijze dwarszitten. Je moet er maar trots op zijn!

PS. Het mediabedrijf Sleutelstad wil niet met een politieke partij worden geassocieerd maar maakt in de datafeed van de nieuwssite Sleutelstad.nl wel al jaren gebruik van de op z’n zachtst gezegd nogal dubieus te noemen domeinnaam ss.nl. Nu mag je van de Partij Sleutelstad denken wat je wilt, maar afgezet tegen het elitecorps van de nazi’s lijkt me dat toch een vrij onschuldige club, die bovendien het beste voor heeft met Leiden, ónze Sleutelstad.

Advertentie

4 reacties

Opgeslagen onder Column

4 Reacties op “PS

 1. Frederik Zevenbergen

  Beste Tjan,
  Op 17 oktober 2007 hebben we (de VVD Leiden) trotsopleiden.nl geregistreerd. Kijk maar bij http://www.sidn.nl. Dus wie zit wie nu dwars? Het is niet alsof we dat domein een week voor de ChristenUnie hebben geregistreerd, die kwamen pas eind september 2009 op dat goede idee.

 2. Hallo Tjan,
  Het is ook allerminst zo dat we het woord ‘Sleutelstad’ exclusief willen claimen. Het gaat er in dit specifieke geval om dat er kans op verwarrend is. Dat is niet het geval bij een taxibedrijf of een Kiwanisclub.

 3. Beste Tjan,
  Wederom bedankt voor je scherpe column in het Witte Weekblad.
  Ik kan het bezwaar van Chris de Waard goed begrijpen. Het lijkt me evident dat in dit geval er duidelijk een onwenselijk verband tussen de partij en Sleutelstad Media zal gaan ontstaan. Je hebt gelijk, Sleutelstad kan je op zich niet claimen, maar ik denk dat je ook moet kijken naar de realiteit en bedenken dat het hier een lokaal media bedrijf betreft dat al een tijd goed aan de weg timmert en in Leiden en omstreken populair is.
  Verder zou ik Chris de Waard ook willen verzoeken de feeds van sleutelstad.nl niet meer vanaf ss.nl te laten draaien maar gewoon vanaf sleutelstad.nl en ss.nl op zwart te zetten. Toen het mij opviel heb ik namelijk ook met mijn wenkbrouwen gefronsd.
  groet,
  Marcel Boeré
  http://www.leidenvirtueel.nl

 4. @Chris de Waard: een radiostation en een platenmaatschappij met dezelfde naam is dan toch minstens net zo verwarrend, lijkt me.
  @Frederik Zevenbergen: 17 oktober 2007, dat was de dag waarop Trots Op Nederland werd gepresenteerd. Jullie lieten er in elk geval geen gras over groeien, al was het dan wel het groene gras van buurvrouw Rita.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s