Nieuwe lente

Er klinkt een nieuw geluid in de Leidse gemeenteraad. Afgelopen donderdag werd de eerste vergadering in de door de verkiezingen van 3 maart bepaalde nieuwe samenstelling gehouden. De wethouders zijn in afwachting van de door D66 geleide vorming van een nieuw college demissionair en blijven dus – net als de burgemeester, die uiteraard gewoon zijn ambtstermijn uitzit – nog even zitten waar ze zitten. Letterlijk, want ondanks de kritiek vanuit de SP-fractie op het podium in de raadszaal waarop het college van oudsher zitting heeft, ziet Lenferink geen enkele reden om de monumentale vergaderruimte aan een metamorfose te onderwerpen.

Dat demissionaire college zit intussen niet stil en vervult de ene ceremoniële handeling na de ander. Het begin van de sloop van de Groenoordhallen is in het bijzijn van wethouder Van Woensel met vuurwerk ‘gevierd’, terwijl de start van de renovatie van de Burcht met een toespraak van Jan-Jaap de Haan luister werd bijgezet. Blijkbaar is men in Leiden zo blij als een na jarenlang discussiëren genomen besluit eindelijk een keer ten uitvoer wordt gebracht, dat inmiddels nagenoeg van elke scheet een schouwspel wordt gesmeed.

Donderdag hielden Van Woensel en De Haan in het kader van NL Schoon grote voorjaarsschoonmaak in het stationsgebied (ze hebben alleen die houten fake-fontein laten staan die al in februari het veld zou ruimen) en huldigde Marc Witteman de Olympische schaatsers, vrijdag bakte burgemeester Lenferink in het kader van NL Doet pannenkoeken. O, en vorige week schafte Witteman in het kader van NL Twittert een gloednieuwe iPhone aan. En nu ik het dan toch over Twitter heb: kan iemand het ‘uit de raad twitteren’ van de niet in de PvdA-fractie teruggekeerde Marije van den Berg voortzetten? Ik miste afgelopen donderdag haar tweets!

Advertentie

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Column

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s