Kampioenen (2)

‘Dames en heren, van harte welkom. Ik heb geen idee wat u nu ziet en het zou fijn zijn als de regie mij dat zou vertellen.’ Aan het woord is een zuchtende Mart Smeets. ‘U ziet wielrenners. Soit. U kijkt dus naar Gent-Wevelgem, een klassieker tussen aanhalingstekens waarvan de Vlamingen denken dat het heel wat is, maar mondiaal stelt deze koers maar heel weinig voor. We zijn vanochtend niet in Gent gestart, maar toch luistert deze nogal overbodige pseudo-Ronde van Vlaanderen naar de naam Gent-Wevelgem.’

Smeets gooide tijdens het Open Belgische Kampioenschap Azijnzeiken weer hoge ogen, en zijn cynisme maakte de – mag ik dat zo zeggen? ja dat mag ik zeggen – knotsgekke beslissing van de NOS om zo vroeg in de koers al naar het wielrennen te schakelen nog onbegrijpelijker. De rechtstreekse uitzending was vorige week zondag namelijk begonnen in Almere, waar de basketbalfinale om de nationale beker werd gespeeld. Amsterdam ging daarin kopje onder tegen ZZ Leiden, dat de titel schijnbaar zorgeloos zeker wist te stellen en de wedstrijd met 88-63 op zijn naam schreef.

Halverwege de finale gaf de NOS er de brui aan en was ik als chauvinistische Leidenaar aangewezen op Twitter. En wie in Leiden Twitter zegt, zegt Marc Witteman. Vanaf de tribune deed de met ZZ Leiden meegereisde wethouder zijn door mij geïntroduceerde bijnaam weer ruimschoots eer aan. Waar de NOS het liet afweten, voorzag hij zijn followers van foto’s, aanstekelijk commentaar en geruststellende tussenstanden. ‘WE HEBBEN DE BEKER!!!!’ jubelde Twitterman uiteindelijk. K&G, Wesley Klein, Laurine van Riessen, ZZ Leiden… Leiden telt weer mee! Nu alleen dat Glazen Huis nog, maar dat mag met de hulp van Armin van Buuren (die onlangs opnieuw tot ’s werelds beste dj werd uitgeroepen) toch ook geen probleem zijn?

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Column

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s