Oud papier

Als je alle circa 57.000 exemplaren van de 166 Steeksleutels die ik tot dusver schreef zou uitknippen, zou je genoeg papier hebben om het Van der Werfpark een kleine zes keer mee te bedekken: 14 hectare aan knipsels in dankzij het creatieve plaatsingsbeleid van de redactie de meest uiteenlopende en fantasierijke vormen. Eerlijk gezegd viel de uitkomst van mijn rekensommetje me een klein beetje tegen: ik had verwacht dat ik met meer dan drie jaar aan wekelijkse columns wel een omvangrijkere bijdrage aan de ontbossing van onze planeet zou hebben geleverd.

Het consumentenprogramma Kassa bewees anderhalve week geleden dat de Telefoongids beduidend meer schade berokkent. De gratis huis-aan-huis verspreide gids is goed voor maar liefst een half procent van de jaarlijkse papierconsumptie van ons land. Op zich zou dat nog niet eens zo heel erg zijn, als niet uit onderzoek zou blijken dat een nieuwe Telefoongids in bijna één op de drie huishoudens direct en ongezien bij het oud papier verdwijnt. Ik gooi mijn gids weliswaar pas weg als de nieuwe editie met een doffe knal op de mat landt, maar ook die is het jaar ervoor dan geen enkele keer geraadpleegd. In tegenstelling tot de website van de Telefoongids.

En dus gaf ik met alle plezier gehoor aan de oproep om op die site door te geven dat ik geen prijs meer stelde op het ontvangen van de gedrukte gids. Ook u kunt dat doen, via de klantenservice-pagina van Telefoongids.nl. De gids voor Leiden en omstreken wordt medio juli verspreid, dus wellicht bent u nog precies op tijd voordat de oplage van de nieuwe editie definitief wordt vastgesteld. Ik zal niet verklappen welke melding er onder het mailtje staat dat u bij wijze van bevestiging van De Telefoongids BV ontvangt, maar ik beloof u: die is minstens zo grappig als een column!

Advertentie

1 reactie

Opgeslagen onder Column

Een Reactie op “Oud papier

  1. edith

    Gelijk maar uitgeschreven en inderdaad, hilarisch het onderschrift van de bevestiging. Wie zou dat bedacht hebben, of stamt het nog uit 1970?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s