Het wordt Leiden!

Vorige week dinsdag was een spannende dag. Zou het Glazen Huis van 3FM in Leiden komen te staan of niet? Het radiostation voerde de spanning rond Serious Request 2010 flink op door dj Giel Beelen de hele dag kriskras door Nederland te laten rijden. In de loop van de dag vielen de genomineerde steden Zwolle en Nijmegen af, en aan het einde van de middag ging het nog tussen Leiden en Eindhoven. Om half vijf sprak Beelen de verlossende woorden: 'Het wordt Leiden…' Het gejuich dat opstak overstemde de rest van zijn zin. Op Twitter gingen de felicitaties over en weer en Sleutelstad.nl meldde het goede nieuws razendsnel, maar moest het bericht even snel weer intrekken.

Giel Beelen, de enige vaste bewoner van het Glazen Huis, is namelijk nogal van de grappige. 'Het wordt lijden… in Eindhoven,' had zijn tekst geluid. Gelukkig was er ook nog goed nieuws te melden. Het op het water van de Rijn drijvende Glazen Huis komt er alsnog. In december mag Eindhoven voor het Rode Kruis aan de bak, maar in 2011 wordt het toch echt Leiden.

Wedden dat die Leidse editie de actie van dit jaar in 040 volledig zal doen verbleken? Want het beste nieuws kwam de laatste maanden wat mij betreft uit Leiden zelf. 'Mijn stad lijdt aan het syndroom van Marijnissen,' heb ik eens gekscherend gezegd. Van RGL tot Giro en van Aalmarktplan tot Ringweg, wat er hier ook werd bedacht, er ontstond steevast een tegengeluid. Op zich prima, maar de verlammende werking die daarvan uitging was zo groot, dat de Leidse sleuteltjes zo onderhand volledig vastgeroest leken. Met de positieve Glazen Huis-actie hebben Leiden Marketing en de ambassadeurs Jochem Myjer en Armin van Buuren deze negatieve spiraal doorbroken. We gingen weer eens ergens vol voor, in plaats van vol tegenin. En dus… wordt het Leiden!

Advertentie

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Column

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s