Bep

Ik stoor me er al jaren aan: aan de overwegend Haagse programmering van de regiozender TV West. Als het niet over ADO gaat wordt er door een Haagse presentator wel weer een Haags icoon langs louter Haagse herinneringen geloodst, en ook in het Verkeersjournaal worden door de altijd wat nerveus ogende presentatrice Kirsten uitsluitend Haagse wegwerkzaamheden opgedisseld. Maar gelukkig zijn er ook programma’s die minder ‘residentieel’ van opzet zijn, zoals de uitstekende uitgaansrubriek KEK! en alle programma’s van Johan Overdevest.

De Leidse inbreng op TV West is met name afkomstig van Bep Monfils, die sinds zij op haar zesde van de trap viel over gaven beschikt die haar nu in staat stellen als ‘Bep het Medium’ furore te maken. In het dagelijks leven houdt zij spreekuur in haar woning aan de Leidse Lombokstraat, maar voor TV West maakt Bep samen met presentator Johan Overdevest de winkelcentra in de regio onveilig.

Dit levert eerst en vooral onweerstaanbaar leuke, goed gemaakte tv op. Dat vakman Overdevest nog steeds niet landelijk op de buis te zien is, is minstens zo opmerkelijk als het ontbreken van Bep in het donderdag gepubliceerde boek Sleutelfiguren. En ja, er zijn momenten dat ik zeker weet dat al die gesprekjes zijn voorgekookt. Maar soms ook wil ik gewoon geloven dat de verbijstering van de toevallige passanten over de trefzekere woorden van Bep oprecht is. Omdat Johan Overdevest mij een betrouwbare tv-maker lijkt, omdat Bep toch niet voor niets een wachtlijst van maanden hanteert én omdat de ontelbare op internet circulerende verhalen van mensen die ons Leidse medium bezocht hebben daar stuk voor stuk aanleiding toe geven. Zoals er voor TV West meer tussen Duin en Bollen zou moeten zijn dan Den Haag, móét er toch bijna ook wel meer tussen Hemel en Aarde zijn?

Advertentie

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Column

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s