Ingezonden

Op de website van deze krant vindt u behalve mijn column en lokaal nieuws ook bijdragen van lezers. En nee, dat zijn dan eens niet de notoire betweters en ongenuanceerde onderbuiksprekers die de reactievelden op de websites van bijvoorbeeld De Telegraaf en het Leidsch Dagblad vullen, want op artikelen op WitteWeekblad.nl wordt zelden gereageerd. Nee, de internetsite van deze krant biedt de lezers de mogelijkheid tot het plaatsen van eigen artikelen, die op het eerste gezicht nauwelijks van redactionele bijdragen te onderscheiden zijn. Slechts de roze gemarkeerde toevoeging ‘Ingezonden’ maakt duidelijk dat het om lezersnieuws gaat.

 Ik lees deze ingezonden artikelen graag. In de eerste plaats omdat het vaak persberichten zijn over sympathieke activiteiten waarvan ik anders nooit zou weten dat ze in Leiden plaatsvinden (fotoworkshops voor jongens met autisme en hun vaders, bijvoorbeeld). Daarnaast omdat de redactie de bijdragen op de site niet redigeert. Voor iemand die schrijfcursussen geeft liggen de potentiële klanten er voor het oprapen, want helder en kernachtig formuleren blijkt eens te meer een vak – en dan heb ik het nog niet eens over de taal- en stijlfouten, die af en toe nog nét niet onder de Misdaden tegen de Menselijkheid kunnen worden geschaard.

 Soms ontvang ik een reactie op mijn Steeksleutels die doet vermoeden dat de afzender graag zelf een column zou willen schrijven. Welnu, dat kan dus! Schrijf uw eigen Leidse column van maximaal 300 woorden, laat de titel vooraf gaan door ‘Column:’ en plaats deze op de site van deze krant. Ik beloof dat ik alle inzendingen zal lezen. Mocht ik uiteindelijk een winnaar aanwijzen, dan mag deze tijdens mijn volgende vakantie misschien de honneurs wel waarnemen in de gedrukte editie van het Witte Weekblad. Kom maar op!

Advertentie

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Column

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s