Serious Business

Het Glazen Huis van 3FM, dat de dagen voor kerst in het water bij de Beestenmarkt zal dobberen, was de afgelopen weken veelvuldig in het nieuws. Zo werd bekend dat Enschede, Delft, Kerkrade en Sittard-Geleen nog in de race zijn om Leiden in 2012 als gaststad op te volgen, doneerde Youp van ’t Hek de opbrengst van zijn glossy De Help aan de actie (waarmee de teller nu al op anderhalve ton staat – dank je, Youp!) en maakte Leiden Marketing bekend voor de projectgroep Serious Request op zoek te zijn naar stagiairs.

Begin februari werd binnen het samenwerkingsverband van 19 stadspartners in de persoon van Jeroen Visser al een fulltime projectleider benoemd, en dat lijkt me een uiterst verstandige zet. Het is me namelijk nogal een circus, dat Serious Request. Hoewel de eerste prioriteit vanzelfsprekend een zo hoog mogelijk opbrengst voor het Rode Kruis is, is het ook zaak dat Leiden deze unieke mogelijkheid om zichzelf op de kaart te zetten ten volste weet te benutten. Onderzoek toonde aan dat de actie via de verschillende media maar liefst 11,3 miljoen Nederlanders bereikt, en ja, dan kun je je maar het beste van je allerleukste kant laten zien, nietwaar?

Dat er in Eindhoven vorig jaar zonder overheidssteun meer dan 7 miljoen euro werd opgehaald is u waarschijnlijk niet ontgaan. Maar wist u dat de actie de lichtstad 200.000 extra bezoekers opleverde die de horeca rond het Glazen Huis 3,5 miljoen euro extra omzet bezorgden? In Groningen ging het in 2009 om 250.000 bezoekers en maar liefst 7,3 miljoen extra omzet. Serious Request is met andere woorden ook Serious Business! Maar meer nog dan dat is het een spektakel: de drie dj’s in het Glazen Huis, hun slaapgasten en het slotfestival bezorgen Leiden een fantastisch, meerdaags topevenement. Ik heb er nu al zin in!

Advertentie

1 reactie

Opgeslagen onder Column

Een Reactie op “Serious Business

  1. Trouwe lezer Johan Koning wees me erop dat Youp de opbrengst van De Help aan de actie van 2010 heeft gedoneerd. De teller voor Serious Request 2011 staat dus nog gewoon op 0. Een goede reden om als Leidenaren nu al na te denken over spetterende, lucratieve, opmerkelijke en hilarische acties, lijkt me…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s