Blauw op straat

Eigenlijk was ik van plan me deze week eens op het fenomeen ‘twitterende wijkagent’ te storten. De Leidse agenten doen sociaal-mediaal hun best, dat moet gezegd, maar tweets waar de burger echt iets aan heeft duiken in mijn timeline nauwelijks op. Maar goed, de politie is je beste vriend, die pet past ons allemaal en wat zou ik me druk maken als ik de ‘twit-kit’ met één druk op de unfollow-knop gewoon weer van me af kan schudden?

Toch gaat deze column over de politie. Als beheerder van het korps Hollands Midden toonde onze burgemeester zich onlangs verbaasd en teleurgesteld over de snode plannen die minister Ivo Opstelten met dit regionale korps blijkt te hebben. Voor Lenferink kwam een ministeriële brief hierover als ‘een donderslag bij heldere hemel’ en ik kan me dat goed voorstellen: jarenlang was veiligheid een speerpunt in Den Haag en werd gehamerd op meer agenten op straat. Maar met het aangekondigde ontslag van maar liefst 103 fulltime politiemedewerkers zou er in onze regio in één klap wel héél veel blauw op straat komen te staan.

Ik weet niet of de financiële situatie bij Hollands Midden na wat gegoochel met geldstromen zo gezond is als Lenferink in zijn verbaasde en teleurgestelde antwoord aan de minister schetste. Wel lijkt duidelijk dat het korps het slachtoffer dreigt te worden van zijn eigen prijzenswaardige beleid. Door een intern gemaakte efficiency-slag bevinden agenten zich hier vaker op straat dan achter hun pc. Juist deze bovengemiddelde hoeveelheid blauw op straat lijkt voor Opstelten de aanleiding te zijn geweest om het mes in het korps te zetten. Laten we hopen dat Lenferink de schade in een gesprek met de minister zal weten te beperken, want minder agenten in Leiden lijkt me geen optie. Alleen dat getwitter, dát hoeft van mij niet zo.

Advertentie

1 reactie

Opgeslagen onder Column

Een Reactie op “Blauw op straat

  1. Blauw op stelten op straat?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s