Buurengerucht

Wie op Koninginnedag het optreden van Armin van Buuren op de Garenmarkt heeft bijgewoond (of dat vergeefs geprobeerd heeft) kan het beamen: Leiden is zo onderhand te klein voor de man die zich nu al vijf jaar op rij de beste dj van de wereld mag noemen. Het hermetisch afgesloten plein waar Van Buuren optrad had een capaciteit van 6000 party people, en voor iemand met meer dan 400.000 followers op Twitter en wereldwijd wekelijks 15 miljoen radioluisteraars bleek dat – hoe verrassend – ietwat aan de krappe kant.

Omdat hij Leiden een warm hart toedraagt treedt de gevierde dj nog altijd één keer per jaar in zijn woonplaats op. Van Buuren begon zijn carrière in studentendiscotheek Nexus aan de Langebrug, waar hij, ook toen zijn ster internationaal rijzende was, voor een paar tientjes per avond trouw bleef draaien. Zelfs voor het schoonmaken van de toiletten – volgens de huisregels van Nexus de taak van de dj – draaide hij zijn hand niet om. Op 30 april, zo’n tien later, kreeg de wereldster door burgemeester Lenferink een welverdiend lintje opgespeld.

Vorige week bleek dat Leiden behalve letterlijk ook figuurlijk te klein was geworden voor Van Buuren. Milieudienstkloppers hadden tijdens het evenement op hun metertjes een piekje geregistreerd dat 8 decibel hoger uitviel dan de maximaal toegestane 100 db, en dat zou de kersverse Officier in de orde van Oranje Nassau op een boete van 2000 euro zijn komen te staan. Van Buuren deed het bericht op Twitter eerst nog af als een gerucht, maar later bleek de organisatie wel degelijk beboet te zijn voor burengerucht tijdens de set van een andere dj. Hoe dan ook, 3FM en het Rode Kruis zijn alvast gewaarschuwd: ook voor het Glazen Huis zou Leiden in december weleens te klein kunnen blijken te zijn. Naar ik hoop alleen letterlijk…

Advertentie

1 reactie

Opgeslagen onder Column

Een Reactie op “Buurengerucht

  1. Ik heb – de feestvreugde rond FC Twente in gedachten houdende – het idee dat het er volgend jaar in Enschede een stuk toleranter aan toe zal gaan ;-)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s