In het water

In het sprookje van de drie kleine biggetjes worden de twee biggetjes die hun huisjes van stro en van hout bouwden verslonden door de grote boze wolf. Het derde biggetje, dat geen risico’s nam en weloverwogen te werk ging, is de wolf te slim af: een huisje van steen blaas je immers niet zomaar omver. Over huisjes van glas rept dit sprookje niet, maar de moraal van het verhaal is duidelijk: bezint eer ge begint.

Het idee om het Glazen Huis van 3FM op het water bij de Beestenmarkt te laten drijven, zorgde er 66 weken geleden voor dat de keuze van het radiostation op Leiden viel. Nu blijkt dat het water waarop de drie dj’s tijdens hun sapkuur komen te dobberen officieel geen evenementenbestemming heeft, zou Serious Request 2011 weleens ín het water kunnen vallen. Zesenzestig weken lang kraaide er geen haan naar, maar met nog minder dan 20 weken te gaan zag de gemeente Leiden zich genoodzaakt in allerijl een 16 weken durende procedure bij de Raad van State te starten. Wethouder Jan-Jaap de Haan legde het vorige week in het Leidsch Dagblad haarfijn uit. ‘Het Glazen Huis is kapot te procederen,’ citeerde de krant hem in een bijna uitnodigende kop.

Gewekt door De Haan doken de welpjes van de weblog Geen Stijl er direct bovenop: ‘We gaan het Glazen Huis slopen!’ gromden ze vervaarlijk, om de volgende dag in schaapskleren en mak als een lammetje te mekkeren dat het maar een grapje was. Maar daarmee is het gevaar nog niet geweken. Omdat de tijd dringt kan één ontvankelijk verklaard bezwaar nog altijd volstaan om het Glazen Huis omver te blazen. De Haan zegt er weliswaar alle vertrouwen in te hebben dat de actie voor het Rode Kruis in december gewoon doorgaat, maar het rode kruis dat de Raad van State door alle mooie plannen kan zetten, is intussen verre van denkbeeldig.

Advertentie

3 reacties

Opgeslagen onder Column

3 Reacties op “In het water

  1. F Heemskerk

    Laten we nu een keertje ophouden met het dwars zitten het zijn maar een paar dagen dat het glazen huis komt en dat nog voor de kerst en het is voor een goed doel en als iemand dit tegen houd heeft geen gelukkige kerst dagen en staat leiden bekent als niet helpend voor goede doelen worden worden we straks voor alles afgewezen

    • Daar kan ik het alleen maar mee eens zijn… Feit blijft wel dat de gemeente Leiden weer eens onnodige risico’s neemt en haar zaakjes veel eerder voor elkaar had kunnen cq moeten hebben.

  2. Alles bijelkaar is het eigenlijk stiekem gewoonweg alleen maar extra promotie voor Leiden en het feit dat het glazen huis dáár komt dit jaar. Gewoon laten rellen die sensatie media :). En dan nog, zo’n huis kan overal staan, desnoods planten we hem binnen een evenementsvergunning voor een meerdaagse straatbarbecue :)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s