Goedaardig

Ik schrok, en dat doe ik niet vaak van lokaal nieuws. Na een leuke avond, in de trein terug naar Leiden, las ik op Twitter dat Jochem Myjer was geopereerd aan een tumor in zijn ruggenmerg. Drie dagen eerder had de populaire drukte- en grappenmaker nog vanuit de wachtkamer bij de huisarts getwitterd dat je hem weg kon dragen toen iemand last zei te hebben van een ‘Groningse bronchitis’. Wist hij toen al wat hij zelf onder de leden had?

Net als duizenden andere twitteraars reageerde ook ik op de onheilstijding met een nogal onbeholpen tweet: ‘Sommige mensen kun je niet anders dan alle goeds wensen. Jochem Myjer is zo’n mens. Zet ’m op, Jochem!’ Stadsgenoot Nico Dijkshoorn eerde zijn vriend op 3FM met een gedicht, want natuurlijk is een zieke Jochem Myjer meer dan lokaal nieuws. ‘Mensen als Jochem Myjer die horen niet ziek te zijn,’ klonk de stem van een hoorbaar aangedane Nico op de landelijke radio. Op een memorabele zondagmiddag bij Kooyker, waar Dijkshoorn door Myjer werd geïnterviewd, heb ik de vriendschap tussen de twee zien ontstaan. Nu maakte Dijkshoorn een afspraak met Jochem: op woensdag 10 januari om half drie, op de brug bij ‘Van Engelon’. Dan gaan ze samen de door hen beiden zo gehate kraam met stinkende brokken honing in het water tillen.

‘Even geduld AUB’ heet het programma van Jochem Myjer, dat volgende maand in Leiden in première zou gaan. Wie kaartjes voor de uitverkochte voorstellingen heeft weten te bemachtigen, zal inderdaad nog even geduld moeten hebben: Jochem moet de rust zelve houden om te herstellen. En de goede, aardige Jochem zal ook herstellen: vorige week bleek gelukkig dat de tumor goedaardig was. Dus nogmaals: Zet ’m op, Jochem! En vrij naar een inmiddels klassieke scène uit je eigen oeuvre: Beter worden! Beter worden!! Beter worden!!!

Advertentie

2 reacties

Opgeslagen onder Column

2 Reacties op “Goedaardig

  1. Ook hier in Hengelo kwam het meer dan lokale Leidse nieuws hard aan. Gelukkig kunnen we allemaal – en Jochem in het bijzonder – opgelucht adem halen.
    Hopelijk komen er nog vele dagen die de sympathieke krullenbol ‘Zijn Dagen’ mag noemen!

  2. Jochem Myer (via Twitter)

    Mooie column! Dank! Ik word beter ik word beter ik word beter! :)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s