Geen record

Het is alweer december, en dat is – zeker in Leiden dit jaar – de maand van het Glazen Huis. De Rode Kruis-actie van 3FM leeft in de stad, en de weken voorafgaand aan Serious Request 2011 doen waar het de sfeer betreft sterk denken aan de dagen voor 3 Oktober: Vol verwachting klopt ons hart! Maar daar blijft het niet bij, want talloze bedrijven, organisaties en particulieren leunen niet afwachtend achterover, maar steken de handen nu al flink uit de mouwen. Maikel Steur, projectmanager van het jaarlijkse multimediacircus van 3FM, laat er geen twijfel over bestaan: Leiden mag ‘retetrots’ zijn, want in geen enkele andere Glazen Huis-gemeente voelde hij eerder zoveel support. Dat belooft dus veel goeds!

Giel Beelen, de 3FM-dj die de actie in 2004 bedacht, maar die zich deze achtste editie niet zelf in het Glazen Huis laat opsluiten, toont zich eveneens enthousiast over onze stad. In een interview met het Leidsch Dagblad gaf hij echter aan dit jaar niet op een recordopbrengst te rekenen. En ja, hij heeft natuurlijk wel een punt: de meer dan 7 miljoen euro die vorig jaar op de Markt in Eindhoven bij elkaar werd geharkt lijkt in tijden van voortschrijdende crisis wel heel erg hoog gegrepen. ‘Elke Leidse euro is er één,’ stelt Beelen. Dat is zo. Natuurlijk. Maar toch…

Die berusting op voorhand bevalt me niets. Zou Giel weten hoe het eruit ziet als een Leidenaar retetrots is? Heeft hij enig idee wat er gebeurt als de naam van onze stad op het spel staat? Denkt hij soms dat een inwoner van Leiden zo maar zijn meerdere erkent in een Eindhovenaar? Hoezo ‘geen recordbedrag’?! Niet Amsterdam, niet Den Haag en zeker niet Eindhoven, maar Leiden is van 18 tot en met 24 december een volle week lang het middelpunt van ons land, en dát zal Nederland weten. Toch? Dat dacht ik ook!

Advertentie

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Column

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s