Zoeken en boeken

Via de boekingssite Hotels.com werd er in 2011 bijna vijf keer zo vaak naar hotelkamers in Leiden gezocht als in het jaar ervoor. Leiden is daarmee in de statistieken van deze website de snelste stijger van vorig jaar, gevolgd door Leeuwarden en Lloret de Mar. De grote vraag die dan rijst, is of al deze bezoekers van Hotels.com ook vonden wat ze zochten, want zoekers zijn natuurlijk nog geen boekers.

Een land dat van dit soort positieve cijfers momenteel alleen maar kan dromen, is Egypte. Sinds de Arabische Lente heeft het toerisme naar het land van de farao’s een flinke knauw gekregen. Als u dit leest, geniet ik er van mijn laatste ongetwijfeld zonovergoten vakantiedag aan de Rode Zee. Waar we ons jaarlijse weekje Egypte normaal gesproken bijtijds moesten boeken, regelden we onze vakantie dit jaar pas zo’n twee weken voor vertrek. Lastminute dus, en voordeliger dan ooit.

Nog net op tijd dacht ik eraan dat mijn paspoort volgens de Egyptische regels na thuiskomst nog een halfjaar geldig moet zijn. Dat werd dus verlengen. Na enig zoeken op de website van de gemeente lukte het me om met behulp van mijn DigiD een afspraak voor de volgende dag te boeken. En het moet gezegd: dat systeem werkt feilloos. Bij Burgerzaken en Be olking (de v was van de marmeren muur in het Stadhuis verdwenen, ik meende de medeklinker later op het revers van een beveiligingsmedewerker te zien) leverde ik mijn pasfoto in, zette ik een handtekening, liet ik vier vingerafdrukken achter en tikte ik € 48,70 af. Binnen welgeteld vijf minuten stond ik weer buiten, en een week later lag mijn nieuwe reisdocument klaar bij de balie. Staat u mij toe de gemeente Leiden vanaf mijn ligbedje in het vakantieparadijs El Gouna even te complimenteren met deze uiterst efficiënte gang van zaken? Shoukran!

Advertentie

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Column

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s