Schut- en restkleuren

Hè, hier stond toch een parkeergarage? dacht ik toen ik onze binnenstad vorige week via de Morsstraat en de bijna drieënhalve eeuw oude stadspoort achter me had gelaten. Toen ik beter keek, zag ik dat die garage er nog gewoon stond maar behangen was met camouflagenetten. Het is maar te hopen dat bezoekers van Leiden die op zoek zijn naar een parkeerplek dit in het vervolg dus in herfstkleuren getooide parkeerpaleisje nu niet onopgemerkt voorbij zullen kachelen.

Tot zover de ironie voor deze week, want schutkleuren of niet: de Morspoortgarage is natuurlijk niet te missen. Iets wat zich, sinds-ie vrijwel altijd wordt ingegraven, wél aan mijn onbewuste waarneming blijkt te hebben onttrokken, is de glasbak. Al meer dan tien jaar drop ik mijn lege potten en flessen in de daarvoor bestemde bovengrondse glasbakken in de parkeergarage van de Digros aan de Langegracht. Tijdens de tweeënhalve week durende verbouwing van mijn grootgrutter moest ik echter niet alleen mijn boodschappen ergens anders doen, maar ook mijn glas elders dumpen. Maar waar?

‘Bent u op zoek naar de dichtstbijzijnde glasbak dan kunt u ons bellen of mailen,’ weigerde de website van de gemeente Leiden maar weer eens een vraag te beantwoorden. Ik tuurde glazig naar mijn scherm en deed vervolgens mijn beklag op Twitter, waarna attente Leidse followers me op de ene na de andere glasbak wezen. In mijn buurt bleken zich veel meer van die dingen te bevinden dan ik dacht! De gemeente zou ze, net als oudpapierbakken trouwens, eens glashelder in kaart moeten brengen – al schiet ik daar dan niet zo gek veel meer mee op; gisteren opende mijn vertrouwde maar verbouwde hofleverancier namelijk zijn deuren weer, maar daarover vertel ik u volgende week graag meer – in geuren en wit, groen, bruin en restkleuren…

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Column

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s