Eieren zoeken

Tijdens de verbouwing van de Digros aan de Langegracht vulde ik als levensmiddelennomade tweeënhalve week lang onwennig de mij vreemde karretjes en mandjes van supermarkten die de mijne niet zijn. Noodgedwongen heb ik ze bijna allemaal gehad: de C1000 en de net heropende Lidl in de Merenwijk, de Spar op de Mare, de Jumbo en de Aldi bij het station, de Albert Heijn op de Hooigracht, de andere Aldi, op de Garenmarkt, en de Hoogvliet daar schuin tegenover.

Het is natuurlijk maar een luxeprobleem, want je kunt overal – óók bij Lidl en Aldi – uitstekend je boodschappen doen. Je moet alleen wat verder lopen, zoekt je soms het schompes en weet van producten van verschillende huis- en obscure b-merken niet altijd of goedkoop geen duurkoop is, maar afgezien van een bakje niet te vreten scharreleisalade (waarin je de eieren de paasgedachte indachtig heel toepasselijk moest zoeken) viel ook dat best mee. Er gaat gewoon niets boven mijn eigen, vertrouwde supermarkt – zoals er ook niets kan tippen aan mijn eigen, zelfgemaakte eiersalade, met uitgebakken stukjes spek erin. Maar ik dwaal af…

Luxeprobleem of niet: wat was ik vorige week dinsdagavond opgelucht toen ik voor het eerst door ‘mijn’ geheel vernieuwde Digros dwaalde. Vanuit hun nieuwe schappen lachten de vertrouwde producten me toe, en tijdens deze eerste speurtocht signaleerde ik ook een flink aantal nieuwe artikelen in het assortiment. Nagenoeg alles stond op een andere plek, maar sneller dan ik dacht vond ik toch wat ik zocht. Alleen naar de eieren moest ik even zoeken, maar dat lag meer aan mij dan aan de plek waar ze waren verstopt. Dit is, kortom, een column van een blij ei dat u smakelijke paasdagen wenst. Volgens die dubbeldooier van die andere grootgrutter schijnen die dit jaar namelijk ‘jammie’ te worden.

Advertentie

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Column

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s