Over de brug

In de ooit door burgemeester Lenferink afgekondige en jaarlijks verlengde verordening die het mogelijk maakt cliënten van de daklozenopvang op het Papegaaisbolwerk een straatverbod op te leggen, laat de waslijst van vertoond wangedrag niets aan duidelijkheid te wensen over: ‘Drugsgebruik, alcoholgebruik, doelloos rondhangen, urineren in het openbaar, onzedelijk gedrag, mishandeling, vechtpartijen en conflicten, dealen, (be)dreiging, bedelen, belediging, heling, diefstal, geluidsoverlast, vernielingen, vervuiling, openbaar (sic) dronkenschap, agressiviteit en het anderszins lastigvallen van burgers.’

Diezelfde burgemeester heeft na de Nuon-meevaller nu met een Nuon-tegenvaller te maken, want de grond rond de elektriciteitscentrale aan de Langegracht moet worden gesaneerd. Deze operatie zou het Papegaaisbolwerk en dus ook de daklozenopvang van de stichting Binnenvest een jaar lang onbereikbaar, en de daklozen dus onderdakloos maken. De oplossing: de achterdeur van de knip en een tijdelijke brug over de Maresingel.

Dat is de pal aan de overzijde van de singel gelegen vrije school Mareland een brug te ver. Want hoe romantisch het beeld van een onder een brug slapende vagebond ook is, de hierboven opgesomde vormen van overlast wil je niet op je schoolplein hebben. Terecht ziet de school ook niets in de hekken en beveiligers die de gemeente al heeft toegezegd. Daarbij wordt het gebied waarvoor een ontzegging kan worden opgelegd in de huidige verordening afgebakend door het water van de Maresingel. Als dat overbrugd wordt, moeten op zijn minst het Marepark en het schoolplein van Mareland aan dit gebied worden toegevoegd. Maar eigenlijk moeten B en W natuurlijk over de brug komen en een ferme streep door dat hele overbruggingsplan zetten. Zonder mitsen en zonder maren.

Advertentie

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Column

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s