DJ van Oranje

Koninginnedag, een dag van tradities, vier ik traditiegetrouw met mijn neefjes en nichtje in de Hoeksche Waard. Slechts één keer was ik op 30 april in Leiden, maar toen maakte een zwarte Suzuki Swift ook in onze stad voortijdig een einde aan de festiviteiten. Ook deze voorlopig laatste Koninginnedag bevond ik mij dus in een oranjegezind dorpje aan de Dordtse Kil, waar ’s ochtends de vlag wordt gehesen, uit volle borst het Wilhelmus wordt gezonden, door schoolkinderen honderden ballonnen worden opgelaten en waar feestdjrené.nl steevast zijn plaatjes draait.

Net als andere jaren hield ik mezelf via Twitter en de Leidse media op de hoogte van de viering in Leiden, maar vorige week probeerde ik natuurlijk ook zoveel mogelijk van de prachtig in beeld gebrachte kroning in Amsterdam mee te pikken. Zowel in onze hoofd- als in de Sleutelstad waren er gelukkig geen noemenswaardige incidenten, en tegen de avond keerde ik als een moe maar voldaan onderdaan terug in Leiden.

Onderuit op de bank zag ik hoe onze Armin van Buuren tijdens zijn optreden met het Concertgebouworkest op het Java-eiland op het podium onverwacht koninklijk bezoek kreeg. ‘Apetrots!’ schreef Jochem Myjer in een tweet aan zijn stad- en vroegere klasgenoot. ‘Wat een eer!’ twitterde de DJ van Oranje vlak na de Koningsvaart en vermoedelijk vanuit de auto waarin hij onder politie-escorte naar Leiden sjeesde. Want ook tijdens deze bijzondere Koninginnedag regeerden tradities, en dús trad de wereldberoemde DJ ook dit jaar weer gewoon op in zijn eigen Leiden – dit keer op precies 250 meter van mijn huis. En zo kon het gebeuren dat ik tegen elven met de opzwepende beats van ’s werelds beste DJ op de achtergrond… in slaap sukkelde. Een mooi slotakkoord van wat je met recht een dag om van te dromen mag noemen!

Advertentie

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Column

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s