Proefkonijn

Binnenkort kunt u betalen met uw mobiele telefoon. Althans, als de pilot in onze stad succesvol blijkt. Op 1 augustus begint een proef van drie maanden, waarin 1000 geselecteerde Leidenaren bij zo’n 100 deelnemende Leidse winkels kunnen afrekenen met hun smartphone. Of beter: met een telefoon die door de samenwerkende banken en KPN ter beschikking wordt gesteld, want de meeste smartphones zijn nog helemaal niet geschikt voor deze betaalwijze.

Als inwoner van Leiden en klant van KPN en ING werd ik uitgenodigd om me aan te melden als proefkonijn. Dat kon tot afgelopen maandag, maar ik heb mijn beurt voorbij laten gaan. Niet omdat ik last heb van koudwatervrees – het lijkt me juist uitgesproken leuk om mijn puntjes op de i van deze pilot te kunnen zetten, en die gratis telefoon had me zelfs nog bijna over de streep getrokken (al gaat het dan om een middenmotertje van Samsung waarvan de specificaties, afgezien van de benodigde NFC-chip dan, nu al gedateerd aandoen). Nee, het waren de kleine lettertjes waardoor ik afhaakte.

Proefkonijnen die in die drie maanden namelijk minder dan 25 keer met hun Galaxy Express afrekenen, zijn het haasje en moeten 200 euro betalen, zo las ik. In het doemscenario dat ik mezelf schetste, deden de winkels waar ik normaal kom niet mee (waar je met je betaaltelefoon terecht kunt, is nu nog niet bekend), moest ik naar een andere supermarkt, waar maar één kassa geschikt was gemaakt voor mobiel betalen, en daar zat nét een caissière die er niets van snapte, en… Ik was er al snel uit. Dan maar geen nieuwe telefoon, die simlockvrij nu dan misschien wel 350 euro kost, maar medio november voor niet veel meer dan die 200 euro over de toonbank zal gaan. Ik wens KPN, de banken, de deelnemende winkels, maar vooral de proefkonijnen heel veel succes!

Advertentie

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Column

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s