Camouflagegarage

Wat me van een bezoekje aan het mooie Brugge, jaren geleden, gek genoeg nog het meest is bijgebleven, is de afrit Brugge Centrum. Vanaf de snelweg dook je ondergronds en werd je, of je dit nu wilde of niet, automatisch een royale parkeergarage in gedirigeerd. De voetgangersuitgang van deze garage bevond zich in hartje Brugge. Dat was nog eens makkelijk!

In Leiden doen we liever moeilijk. Neem de nieuwe Morspoortgarage. De gemeente houdt stug vol dat deze garage een succes is, maar volgens de omwonenden is het een blamage: de parkeerdruk in de wijk is sinds de opening alleen maar toegenomen omdat automobilisten de parking straal voorbijrijden. ‘Dat ding valt ook niet op,’ klaagde een buurman in het Leidsch Dagblad. Je kunt zeggen wat je wilt, maar de camouflagenetten waarmee de tijdelijke garage is uitgedost doen hun werk dus meer dan uitstekend!

Wie als argeloze bezoeker met de auto vanaf de Morsweg komt, wordt slechts één keer op de camouflagegarage geattendeerd, door een bord dat ook al nauwelijks opvalt omdat het pal achter een boom staat. Kom je uit de richting van het Transferium, dan moet je eerst de borden Leiden Centrum en de doorgaande weg via de tunnel negeren, om vervolgens heel eigenwijs rechtsaf te slaan, richting Leiden Zuid. Op die borden staan trouwens ook de Groenoordhallen nog steeds aangegeven, maar dit terzijde. ‘Je rijdt verkeerd, hoor!’ klinkt het naast je. Dat je tijdens de verhitte discussie die dan volgt nog alert genoeg bent om in het uitbundige gebladerte met het nietszeggende MORSPOORT erop een parkeergarage te herkennen, het lijkt me inderdaad wat al teveel gevraagd. Dat wordt dus nog wat, met die twee ondergrondse garages die hier de komende jaren niet uit, maar ín de grond worden gestampt. Die zijn immers helemaal onzichtbaar!

Advertentie

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Column

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s