Dag Sinterklaasje!

Hoewel veel pakjes pas komend weekend zullen worden uitgepakt, vertrekt Sinterklaas morgen na afloop van zijn verjaardag weer met lege boot en stille trom uit onze stad. Hoe anders was zijn intocht, en wat een schril contrast met de drukte en gezelligheid in zijn tijdelijke onderkomen in De Waag de afgelopen anderhalve week!

Die intocht kon dit jaar met recht ‘anders’ worden genoemd. De nieuwe organisatie borduurde weliswaar dankbaar voort op het naar mijn smaak wat sleets geworden draaiboek dat Monique Lasschuyt jarenlang hanteerde, maar voegde ook flink wat verfrissende elementen toe: een band, een podium, een camera, een videoscherm en de vrolijke ex-Kus-zangeres Meike Hurts bijvoorbeeld, die de intocht enthousiast aan elkaar praatte. Daarmee zijn alle ingrediënten voor een warm welkom aanwezig, maar toch verwacht ik dat uit het vooralsnog in nevelen gehulde rapport van de Inspectiepieten zal blijken dat veel nog voor verbetering vatbaar is. Of zoals de twee het – vlak voordat de goedheiligman voet aan wal zette – ten overstaan van de burgemeester zelf formuleerden: ‘Er moeten nog wat pepernootjes op de i worden gezet.’

Zo heeft de Rockschoolband nog bijna een jaar om de traditionele sinterklaasliedjes écht in de vingers te krijgen, dus dat komt vast goed. Het videoscherm en de camera waren een aanwinst, maar bij gebrek aan een geluidsverbinding werd het geduld van de kinderen tijdens de eindeloos durende stille tocht van Sint naar het podium wel heel erg op de proef gesteld. En een zonnetje verhoogt natuurlijk de feestvreugde, maar als die recht in het scherm schijnt zie je geen pepernoot meer. Volgend jaar beter dus. Of… gaat Leiden echt alles op alles zetten om in 2014 de landelijke intocht naar onze stad te halen? Vol verwachting klopt mijn hart!

Advertentie

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Column

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s