Buurdorp

Laat ik het heel grensoverschrijdend eens over Leiderdorp hebben. Mijn huis staat op een plek die vroeger Leiderdorps grondgebied was, dus dat moet kunnen, voor een keertje. Daarbij zou Leiderdorp in de nabije toekomst, als nieuwe gemeentelijke herindelingen ook in onze regio onontkoombaar blijken, best een deelgemeente van Leiden kunnen worden. Af en toe eens een blik over de schutting werpen om te kijken hoe het bij de buren gaat, kan denk ik dus geen kwaad. Daarom steek ik deze week in oostelijke richting onze gemeentegrens over.

Eigenlijk kom ik er zelden – ik rij er vooral het liefst zo snel mogelijk doorheen. De Baanderij (een paar keer per jaar), het Rijnland ziekenhuis (als het even kan zo min mogelijk) en de Winkelhof (hoogst zelden), en dan houdt het wat mij betreft wel op. Het gemeentehuis naast dit winkelcentrum is een tijdje geleden gesloopt, las ik in het Leidsch Dagblad. Alvast? Wie zal het zeggen… Hoe dan ook: vanuit middenstand en bewoners werd de wens uitgesproken het ontstane gat naast de Winkelhof op te vullen. Hoe? Daar hadden deze Leiderdorpers wel ideeën over: ‘Met een pleintje. Of een parkeerplaats. Of iets anders leuks.’

Niet bepaald creatief, onze oosterburen. In het bruisende Leiden zouden er al talloze hemelbestormende plannen rondzingen over de mogelijke bestemming voor zo’n gat. In dat licht stelde de enige Leidse 1-aprilgrap die mij dit jaar bereikte ietwat teleur. De 3 October Vereeniging zou, zo vertelde voorzitter Michiel Zonnevylle aan UnityTV, de te Hollands bevonden hutspot in de ban willen doen, om zo ‘andere culturen’ meer bij Leidens Ontzet te betrekken. Yeah, right! Creativiteit was blijkbaar even op de bon. Zou het toeval zijn dat Unity tot voor kort vanuit Leiderdorp uitzond en dat Zonnevylle daar 18 jaar burgemeester was?

Advertentie

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Column

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s