In beweging

Leiden is volop in beweging. Dat is geen slappe slogan van een ongeïnspireerde city marketeer, maar slechts mijn constatering na acht dagen vakantie. Je kunt je hielen hier momenteel nog geen week lichten, of je mist van alles. Mijn column van vorige week, die ik vooruit had geschreven en waarin ik onder meer de overlast van en masse in de binnenstad gestalde fietsen aanstipte, deed daardoor tweeënhalve week nadat ik hem inleverde alweer gedateerd aan. Met de opening van de schitterende fietsenstalling onder de steeds mooier wordende V&D is immers een veelbelovend begin gemaakt met de oplossing van dit Leidse fietsenprobleem.

Ingangen aan Aalmarkt en Breestraat, ruimte voor 800 fietsen, bewaakt en nog gratis ook. Het ziet er echt prachtig uit, al stonden er vorige week dinsdag dan nog niet veel meer dan 20 tweewielers gestald. Het filiaal van Zeeman aan de Breestraat had tijdens mijn vakantie de deuren juist gesloten – naar mijn beste weten om plaats te maken voor een Albert Heijn met óók weer een ondergrondse rijwielstalling. En zo ging het tijdens mijn eerste wandeling door onze binnenstad maar door: een nieuw restaurant en The Sting aan de Breestraat, de drie stijlvol gerestaureerde gevels van de nieuwe fietsenzaak van Oldenburger op de Nieuwe Beestenmarkt – zelfs in de Haarlemmerstraat werd in verschillende leegstaande panden hard gewerkt aan nieuwe winkels.

Het gaf deze Leidse burger – die uitkijkt naar de oplevering van muziekcentrum De Nobel en het vervolg van Aalmarktproject – weer moed. Onze mooie stad wordt nog altijd steeds mooier! En dan slaagden de lokale politici er uitgerekend tijdens mijn vakantie ook nog in een nieuw college te smeden, dat hopelijk minstens zo slagvaardig is als het vorige. Maar dát onderwerp stal ik nog even tot vorige week…

Advertentie

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Column

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s